Kıymetliler Noel öncesi kırmızıda

Virüsün mutasyonu uğradığı kaygıyla haftaya başlayan piyasaların yerini dünkü seansta teşvik paketi coşkusu almıştı ancak o da kısa sürdü. Dünkü seansa 1876 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seansın ilk saatlerinde...

Yayınlanma:
Kıymetliler Noel öncesi kırmızıda

Virüsün mutasyonu uğradığı kaygıyla haftaya başlayan piyasaların yerini dünkü seansta teşvik paketi coşkusu almıştı ancak o da kısa sürdü. Dünkü seansa 1876 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seansın ilk saatlerinde pozitif seyretmesine rağmen, bu pozitifliğine tüm seansa yayamadı. ABD senatosunda teşvik paketinin geçmesinin ardından piyasalar açısından olumlu seyir izlenirken, Dün ABD başkanı Donald Trump teşvik paketinde bireylere verilecek olan 600 dolarlık yardımın az olduğunu ifade ederek, yasayı onaylamayacağını duyurdu. Teşvik paketinin tekrardan senatoya gelip, düzenlenip Başkan imzaya gitmesi derken Noel öncesine yetişmeyeceği kaygısıyla piyasalar satıcılı bir günü geride bıraktı. 1860 dolar/onstan seansı kapatan sarı maden yüzde 0,9 kaybı hanesine yazmış oldu. Başkanın teşvik paketinin onaylamaması kısa vadede piyasalar açısından olumsuz görünse de, paketin kapsamının artarak gelmesi orta vadede olumlu bir gelişme olarak öne çıkabilir.

Gümüş ise haftanın ilk gününde 27 dolar/onsun üzerini test ettikten sonra, dün sert satıcılı bir seansı geride bıraktı. 25,18 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan beyaz maden, yüzde 3,8 kaybı hanesine yazmış oldu.

Platin dünü kayıpla kapatarak üst üste üçüncü günü de kırmızıda kapattığı bir seansı geride bıraktı.1015 dolar/ons seviyesinden günü başlayan platin seansı 1007 seviyesinden kapatarak önceki güne kıyasla yüzde 0,8 kaybı hanesine yazmış oldu.

Paladyum oldukça sakin bir günü geride bırakırken 2315 dolar/ons seviyesinden başladığı günü yine aynı seviyeden kapatarak yerinde saymış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemleri dünya fiyatlarının altında 1 usd/onsla gerçekleşirken, hacim açısından ortalama sayılacak bir gün geride kaldı. Borsa İstanbul’da toplamda 4019 kg altın, 848 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet