Korona Virüs İçin İlaç Müjdesi !

Dünya aşı çalışmalarına kitlenirken, Amerika’dan korona virüs tedavisi için ilaç müjdesi geldi. Molnupiravir adı verilen ilacın hayvan deneylerinde korona virüsü 24 saat içerisinde tamamen yok ettiği görüldü. İnsan deneyleri...

Yayınlanma:
Korona Virüs İçin İlaç Müjdesi !

Dünya aşı çalışmalarına kitlenirken, Amerika’dan korona virüs tedavisi için ilaç müjdesi geldi. Molnupiravir adı verilen ilacın hayvan deneylerinde korona virüsü 24 saat içerisinde tamamen yok ettiği görüldü. İnsan deneyleri süren ilacın bir veya iki ay içerisinde hastalığın tedavisinde umut olabileceği açıklandı.

Amerika Atlanta’daki Georgia Eyalet Üniversitesi Biyomedikal Bilimler Enstitüsündeki bilim insanları, gribe karşı geliştirdikleri yeni bir ilacın gelincikler üzerinde yapılan deney çalışmalarında ilacın 24 saatte yeni tip korona virüsü tamamen etkisiz hale getirdiğini ortaya koydu. Profesör Plember, “Bu korona virüsün bulaşmasını hızla engelleyen ve ağızdan alınabilen ilk ilaçtır” açıklamasını yaptı.

Georgia Eyalet Üniversitesi Hakkında

1913’te kurulan Georgia State University, Atlanta’nın kalbinde yer alıyor. Araştırma odaklı bir devlet üniversitesi olan bu üniversitede, 6 fakülte genelinde 28.238 lisans ve yüksek lisans öğrencisi kayıtlıdır. Öğrenciler, Fen- Edebiyat, Sağlık Bilimleri ve Beşeri Bilimler, Eğitim, J. Mack Robinson İşletme Fakültesi, Andrew Young Politika Çalışmaları Fakültesi ve Hukuk Fakültesi olmak üzere 6 fakülte aracılığıyla sunulan 250 konu alanında 52 derece programı arasından tercih yapabiliyor.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet