Küresel sağlık ve zindelik gıdaları pazarı 1 trilyon dolara yelken açtı

Küresel salgınla giderek benimsenen fonksiyonel beslenme biçimi, sağlıklı yaşamdaki yerini sağlamlaştırırken, tüketicilerin lezzet arayışları bitkisel gıda markalarını deneyim merkezine dönüştürdü. Mağazalarında sağlıklı...

Yayınlanma:
Küresel sağlık ve zindelik gıdaları pazarı 1 trilyon dolara yelken açtı

Küresel salgınla giderek benimsenen fonksiyonel beslenme biçimi, sağlıklı yaşamdaki yerini sağlamlaştırırken, tüketicilerin lezzet arayışları bitkisel gıda markalarını deneyim merkezine dönüştürdü. Mağazalarında sağlıklı yaşamı destekleyen ürünlerin başrol oyuncusu olduğu smoothie, fonksiyonel içecek ve şeker içermeyen tatlı çeşitlerini de satışa sunan markalar, tüketicilerin sağlık ve lezzet arayışlarını tek adresten karşılıyor.

Sağlıklı beslenmeye yönelik giderek artan farkındalık, bitkisel ve fonksiyonel karışımlarla takviye gıdalara yönelik talebi artırdı. 733 milyar dolar olduğu tahmin edilen küresel sağlık ve zindelik gıdaları pazarının, %6 bileşik büyüme hızıyla 2026’da 1 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Küresel salgının sağlıklı yaşam algısını değiştirdiğini belirten SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, ”Giderek daha fazla benimsenen fonksiyonel beslenme biçimi, kimyasal barındırmayan şeker ilavesiz, organik ve vegan bitkisel karışımlara talebi artırdı. Tüketiciler, bitkisel gıdaların başrol oyuncusu olduğu sağlığı ve lezzeti buluşturan reçeteleri öğünlerine ekledi” dedi.

Geliştirdikleri güvenilir ve inovatif ürünlerle tüketicilerin fonksiyonellik ve doğallık arayışlarına yanıt verdiklerini kaydeden Tolga Tunçsav, “Yapılan araştırmalar tüketicilerin fiziksel ve zihinsel sağlık açısından bir denge arayışı içinde olduğunu gösteriyor. Bu arayışın ana unsurunu sağlık ve lezzet kombinasyonu oluşturuyor. Tüketicilerde daha aktif bir yaşama yönelme isteği, enerji ve performans artıran, ruh halini düzenleyen lezzetli fonksiyonel gıdaları daha da cazip hale getiriyor. SAF Nutrition olarak fiziksel ve zihinsel sağlığı destekleyen ürünlerimizle tüketicilerle kurduğumuz dostluğu kısa sürede sağlamlaştırdık. İstanbul’daki Kanyon Alışveriş Merkezi’nde hizmete sunduğumuz ilk mağazamızda satışa sunduğumuz organik ve vegan ürünlerimizle, tüketicilerin sağlık ve lezzet beklentilerini karşılıyoruz” dedi. 

Sağlıklı restoran zincirinin ilk halkası

Yüzde 100 doğal, kimyasal içermeyen şeker ilavesiz organik ve vegan bitkisel gıda ürünleriyle tüketicilerin sağlık asistanlığını üstlendiklerini söyleyen SAF Nutrition Kurucu Ortağı Tolga Tunçsav, “Bu konumumuza Kanyon’da açtığımız ilk mağazamızla farklı bir boyut getiriyoruz. Zengin protein içerikleri, bitkisel ekstraktlar, süper gıdalar ve minerallerle çok yönlü ve tamamlayıcı içeriğe sahip bitkisel karışımlarımızın yanı sıra sağlıklı atıştırmalıklar ve çeşitli mix’leri satışa sunduğumuz mağazamızı bir deneyim merkezi olarak konumlandırdık. Mağaza, sağlıklı restoran zinciri hedefimizin ilk halkasını oluşturuyor” diye belirtti.

Fonksiyonel lezzet arayışlarına sağlıklı çözümler sunuyor

Kanyon’da hizmete sundukları ilk mağazanın bir deneyim merkezi olarak saf ve sağlıklı bir konsepte sahip olduğunu söyleyen Tolga Tunçsav, “Gücünü doğadan alan, içeriğinde koruyucu, katkı maddesi ve yapay aroma vericiler bulunmayan ürünlerimizle tüketicilerin fonksiyonel beslenme biçimi edinmelerine kılavuzluk ediyoruz. Mağazamızla bu yaklaşımımızı desteklerken tüketicilerin lezzet arayışlarına da sağlıklı çözümler sunuyoruz. MSA (Mutfak Sanatları Akademisi) işbirliğinde geliştirdiğimiz sağlıklı reçetelerimizi tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Sağlıklı yaşamı destekleyen ürünlerimizin başrol oyuncusu olduğu reçetelerimiz arasında smoothie, fonksiyonel içecek ve şeker içermeyen tatlı çeşitleri yer alıyor” ifadelerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet