Küresel yenilikçilik yarışmasında Bahçeşehir Üniversitesi yarı finale kaldı

BAU Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi’nden (TTO) aldıkları mentorlük ile projeyi sunan Methaneligent ekibi, doğanın kendi fotosentez mekanizmasından esinlenerek havanın doğal elementlerine filtrelenmesine olanak tanıyan...

Yayınlanma:
Küresel yenilikçilik yarışmasında Bahçeşehir Üniversitesi yarı finale kaldı

BAU Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Transfer Ofisi’nden (TTO) aldıkları mentorlük ile projeyi sunan Methaneligent ekibi, doğanın kendi fotosentez mekanizmasından esinlenerek havanın doğal elementlerine filtrelenmesine olanak tanıyan ve elektrik üretimi için metan gazından faydalanan bir çözüm öneriyor. Methaneligent, eşsiz ve dinamik algoritmalarla, zengin ve kullanılmayan kaynakları kullanan sürdürülebilir bir makine geliştirmek için çözümünü optimize etmeye çalışıyor.

2020 teması: Geleceği Geri Kazanın

İlk olarak 2009 yılında küresel bir inovasyon yarışması olarak başlayan Ericsson İnovasyon Ödülleri, 2015 yılında öğrencilere özel hale getirilerek kapsamı yeniliğe daha fazla odaklanacak şekilde genişletildi. Yarışmaya katılan ülkeler ve öğrenci temsilcileri ‘’Harekete geçin, Gerçeklerle yüzleşin, Yenilik yapın, Geleceği geri kazanın’’ olarak belirlenen tema kapsamında geliştirdikleri projelerini sundu. Dünya genelinde üniversitelerin yer aldığı projede BAU, dikkat çeken projesi ile yarı finale kalmayı başardı.

Ericsson’un tüm dünyada gerçek bir etki yaratmaya kararlı olduğunu belirten Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın şunları dile getirdi:

‘‘Ericsson olarak, gençlerimizin küresel iklim krizinin etkilerini azaltacak bilimsel çalışmalarını destekliyoruz. Gençlerin, teknolojiye olan ilgilerini bilgiyle harmanlayarak, ekolojik sorunlara çözüm arayışında olmaları umut verici. 2015 yılında öğrencilerin de katılımına açılan Ericsson İnovasyon Ödülleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli ve geleceğe yön verecek projelere ev sahipliği yapıyor. Yaşadıkları dünyaya kayıtsız kalmayan bu genç yeteneklerin projelerine ev sahipliği yapmak bizim için gurur kaynağı. Ülkemizden yarı finale kalan Bahçeşehir Üniversitesi ve ekibini de yürekten kutluyorum.’’

Proje Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nde birinci oldu

Türkiye’den yarı finale kalan Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Fatma Nur Yokuş ise “Bu yarışmayı küresel soruna bir çözüm bulma fırsatı olarak değerlendirmek istedim. Orijinal akıllı makine fikrim ile dünyada yarışmaya katılan 2000’den fazla grup arasından yarı finale kalan ilk 14 grup arasına seçildik. Ayrıca Orta Doğu ve Afrika bölgesinde fikrimle bölge birincisi olduk. Benim için anlamı çok büyük olan bu yarışma süreci bana paha biçilemez deneyimler kazandırdı. Örneğin yıllardır kâğıt üstünde kalan fikirlerimi nasıl gerçek hayata uygulanabilir hale dönüştürebilirim bunu mentörlük desteği ile adım adım öğrendim. Şu an geriye dönüp baktığımda daha cesaretli hissediyor ve aldığım dersleri aklımda tutarak bir sonraki katılacağım yarışmayı veya hayata geçirmek istediğim fikirleri iple çekiyorum. İyi ki cesaret edip fikrimi Ericsson ile paylaşmışım ve onlar da bana bu değerli fırsatı vermiş. Şimdiden gelecek yılın yarışma konusunu merakla bekliyor ama daha önemlisi bu yıl edindiğim deneyimlerden ötürü kendimi daha hazır hissediyorum. Bakalım gelecek yıl Ericsson bize dünyadaki hangi sorunla gelecek ve bizler hangi çözümlerle katkıda bulunmaya çalışacağız?” ifadelerini kullandı. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet