LAV Turkuaz Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen, 2020 yılı içerisinde lisansüstü programlardan mezun olan öğrenciler arasında en başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahipleri ile bu tezlere danışmanlık yapan öğretim üyelerine ödüllerin verildiği LAV Turkuaz Başarı ödülleri sahiplerini buldu.

Yayınlanma:
LAV Turkuaz Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü tarafından düzenlenen, 2020 yılı içerisinde lisansüstü programlardan mezun olan öğrenciler arasında en başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahipleri ile bu tezlere danışmanlık yapan öğretim üyelerine ödüllerin verildiği LAV Turkuaz Başarı ödülleri sahiplerini buldu. LAV sponsorluğunda gerçekleşen ödül törenine aralarında vali vekili ve milletvekilinin de bulunduğu önemli isimler katıldı.

 

İlhamını hayattan alan ve eğitimin değerini bilen LAV, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile geliştirdiği iş birliği sonucu LAV Turkuaz Başarı Ödülleri’ne sponsor olmuştu. Bu kapsamda enstitü bünyesinde yürütülen tez çalışmalarının ülkenin gelişimine, bilime, kültür ve sanat dünyasına katkı sağlaması ve bu çalışmalarla motivasyon ve farkındalık yaratmak amacıyla en başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahipleriyle danışmanlarının ödülleriyle buluştuğu ödül töreni, 19 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleşti. LAV Turkuaz Başarı Ödül Töreni’nde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi lisansüstü programlarından 2020 yılı içerisinde mezun olan öğrencilerden Fen Bilimler, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar ve Spor Bilimleri alanlarında en başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahipleri ile bu tezlere danışmanlık yapan öğretim üyelerine ödül verildi. Ödül töreninin katılımcıları arasında MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Kütahya MHP İl Başkanı Selçuk Alıç, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Atilla Batur da yer aldı. Ödül töreninin de sponsoru olan LAV, en başarılı 12 doktora öğrencisine Tokyo Ürün setleri hediye etti.

 

Üniversite tarihinde ilk kez lisansüstü öğrencilere ödül verildiğine değinilen ödül töreninde, LAV Genel Müdürü Tuğrul Baran da konuşma yaptı. Eğitimin hayat boyu devam ettiğine değinerek sözlerine başlayan Baran, multidisipliner anlayışın tüm araştırma geliştirme faaliyetlerinin temelinde yatan başarı faktörü olduğundan bahsederek yalnızca diploma sahibi olmanın yeterli olmadığını, eğitim ve araştırmanın sürekli olarak devam etmesi gerektiğine inandığını söyledi. Ülkenin gelişmiş akademik araştırmalara ihtiyaç duyduğunu da değinen Baran sözlerine şöyle devam etti: “Yapılan akademik araştırmaların ticari değere dönüşmesi ülkemizin gelişip orta gelir tuzağından çıkması şart. Bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 17 kriterinin de ülkemizde uygulanması ve kurumlar ile irtibatının sağlanması için ihtiyaçlar belirlenerek çözümler üzerine araştırmalar yapılması da çok önemli” dedi. 

 

LAV değer katmaya devam ediyor

Tuğrul Baran, konuşmasının devamında LAV olarak hem şehre hem de ülkeye değer katmak için çalıştıklarına değinerek, eğitimin değerini bilen ödül töreni konuklarının da yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri akademisyenlerle ülkeye ve geleceğe değer kattıklarının altını çizdi. Baran konuşmasının devamında şu sözlere yer vererek konuşmasını bitirdi: “LAV Turkuaz Başarı Ödülleri’nin de bu anlamda çok önemli olduğu düşünüyorum. Başarılı yüksek lisans ve doktora tez sahiplerinin yaptıkları çalışmanın ödüllendirilmesi hem motivasyon hem de övünç kaynağı. LAV olarak hayatın tıpkı şu an sizinle paylaştığım gibi nadide anlarla güzelleştiğine inanıyoruz. Bu yüzden ilhamımızı da hayattan alıyoruz. Ödül kazanan herkesi tebrik ediyor, hayat boyu böyle güzel anılar biriktirmelerini diliyorum.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet