LİMAK’ın Elazığ’da yaptırdığı 24 derslikli Ortaokul Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıldı

2020 yılında Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında Limak Şirketler Grubu tarafından yaptırılan Elazığ Limak Ortaokulu’nın resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı törenle yapıldı.

Yayınlanma:
LİMAK’ın Elazığ’da yaptırdığı 24 derslikli Ortaokul Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından açıldı

2020 yılında Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında Limak Şirketler Grubu tarafından yaptırılan Elazığ Limak Ortaokulu’nın resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katıldığı törenle yapıldı. Okulun Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim töreninde bir konuşma yapan Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir, “Elazığlı gençlerimizi kucaklayacak bu okul ile geleceğimizin temeli olan evlatlarımızı desteklemek; gelecek yıllarda başarılarını kutlayacak olmak bizlere sonsuz bir mutluluk yaşatıyor” dedi.

 

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde, önemli altyapı projelerine imza atan Limak Holding, faaliyet yürüttüğü bölgelerde Limak Vakfı aracılığıyla sosyal ve toplumsal yaşama da dokunmayı sürdürüyor. Odağına kültür ve sanatın yanı sıra eğitimi alan Limak Vakfı’nın sosyal yatırımlarında yeni adresi ise Elazığ oldu. 

 

Elazığ’da 2008 yılında devreye alınan Seyrantepe Barajı ve Hidroelektrik Santrali’nin ardından 2013 yılında Tatar Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni, 2015 yılında da Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni hayata geçiren Grup, 24 Ocak 2020’de aynı bölgede meydana gelen 6,8’lik deprem sonrasında daha güvenli bir eğitime katkı sağlamak için harekete geçmişti. Bu amaçla Limak Vakfı aracılığıyla Elazığ Limak Ortaokulu’nu inşa eden Grup, sadece 1 yıl içinde tamamlanan eğitim kurumunu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı özel bir törenle Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim etti. 

 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, törende Türkiye’de okullaşma oranların ilk defa erkekleri geçtiğini belirterek kadın öğretmenlerin oranının da yüzde 40’tan yüzde 59’a çıktığını söyledi. Özer; “Eğitimin tüm alanlarında ve istihdamda kadınlarımızın görünürlüğü ve eğitime erişebilirliği arttı” dedi. Öğretmenler arasında  kadınların oranının yüzde 59’a yükseldiği bir ortamda eğitimde kadın yöneticileri de artırmanın boyunlarının borçları olduğunu belirten Özer, “İnşallah 81 ilimizde mutlaka il müdür yardımcılarından 1 tanesini kadın öğretmenlerimizden yapacağız. Okul müdürleri, şube müdürlerini de aynı yaklaşımla kadın öğretmenlerimizden yapacağız ve kadınlarımızın eğitimdeki ve yönetimdeki temsiliyetlerini artıracağız” dedi

 

“Bizim en kalıcı ve sürdürülebilir sermayemiz beşeri sermayemiz” diyen Özer, bu süreçte en önemli paydaşlarının da hayırseverler olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bunların en başında da Nihat Bey geliyor. Ebru Hanıma da eğitim sistemimizin farklı noktalardaki eksikliklerini giderilmesi noktasında çok teşekkür ediyorum”  dedi.   


‘GENÇLERİMİZİ DESTEKLEMEK, EN BÜYÜK MUTLULUĞUMUZ’

Törende konuşma yapan Limak Holding Onursal Başkanı Nihat Özdemir ise, Türkiye’nin gelecek idealine yakışır bir okulu eğitim sistemine armağan etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özdemir, “2020 yılında şehrimizde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Elazığ’ın yanında olarak daha güvenli eğitim kurumları ihtiyacına destek vermek istedik. En kısa sürede harekete geçip 24 derslikli Elazığ Limak Ortaokulu’nu inşa ettik. Bu okulu 830 öğrencimize, Elazığ’a ve milli eğitim sistemimize armağan etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “İnanıyorum ki bu okul mesleğini aşkla yapan yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz, sayesinde vatanımıza ve milletimize hayırlı, pırıl pırıl evlatlar yetiştiren bir eğitim yuvası olacak.” 


 TÜM BÖLGE İÇİN EĞİTİMDE YENİ FIRSAT 

2018 yılında özel eğitim ihtiyacı olan çocukların toplumda fırsat eşitliğine sahip olması için Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayan Limak Vakfı, Elazığ Limak Ortaokulu ile de eğitim amaçlı sosyal yatırımlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.
 Elazığ’ın 1’inci derece deprem bölgesi olması dikkate alınarak tasarlanan ve sadece 1 yıl 1 ayda inşaatı tamamlanan Elazığ Limak Ortaokulu, 4 bin metrekarelik bir alanda kuruldu. 980 metrekarelik kapalı alana sahip okulda 320 metrekare oyun alanı, 1000 kitabın bulunduğu kütüphane, 24 derslik, 2 laboratuvar, 1 tane özel eğitim sınıfı bulunuyor. 830 öğrencinin öğrenim görebileceği okul, Elazığ’da yaşayan ve Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerin eğitiminde önemli bir rol oynayacak. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet