Liposuction Erkekler Tarafından Da Tercih Ediliyor

Genellikle kilo verme yöntemi olarak bilinen liposuction, aslında vücuda şekil verme amacı taşıyor. Vücuttaki yağların özel bir hortum aracılığıyla negatif basınç altında emilerek dışarı atılması olarak tanımlanan Liposuction...

Yayınlanma:
Liposuction Erkekler Tarafından Da Tercih Ediliyor

Genellikle kilo verme yöntemi olarak bilinen liposuction, aslında vücuda şekil verme amacı taşıyor. Vücuttaki yağların özel bir hortum aracılığıyla negatif basınç altında emilerek dışarı atılması olarak tanımlanan Liposuction ameliyatı genellikle kadınların bel ve basen bölgeleri için yapılırken, son yıllarda erkekler arasında da ilgi gören bir işlem olarak bilinmektedir.

Prof. Dr. Haluk Duman, “Liposuction ameliyatları kadınlar kadar erkekler tarafından da tercih ediliyor. Özellikle HD denilen vazer liposuction uygulamasının yaygınlaşması ve sonuçlarının görülmesi erkekleri de jinekomasti yani erkeklerde meme küçültme işlemi için liposuction ameliyatına yöneltmeye başladı. Ameliyat herkese uygulanabilse de öncesinde kişinin iyi bir taramadan geçmesi gerekiyor. Bu noktada alınacak sonuçların neler olacağı konusunda kişinin en doğru şekilde bilgilendirilmesi önem taşıyor” dedi.

Liposuction Erkekler Tarafından Da Tercih Ediliyor

Liposuction bir kilo verme yöntemi değil

Kilo vermek için lipostucition yönteminin tek başına yeterli olmadığını söyleyen Duman, “Liposuction özellikle bir kilo verme yöntemi değil, bir şekillendirme amacı taşıyor. Dolasıyla bu bilginin kişiye ameliyat öncesi verilmesi gerekiyor. Örneğin, karın ya da basen bölgesinde cilt altı dokusu gevşek ve çok yumuşak olan hastalarda liposuction ile gereken sıkılaşmanın gerçekleşmeyeceği hastaya söylenmeli. Örneğin aşırı kilolu bazı hastalarda cerrahi açıdan dokunulamayan bölgeler oluyor, karın içi yağlanma gibi. Göbekteki yağlar alınabilirken (bu bölgedeki 3-4 cm’lik kalınlık 1 cm’ye kadar düşürülebiliyor), karın içi yağlarına dokunulamıyor ve dolayısıyla ideal bir düz karın elde etme şansı olmayabiliyor. Bu gibi hastalar için ameliyat sonrası özel diyet önerileriyle kilo vermeleri sağlanıyor. Vücut yeniden şekillenmeye başlarken vücudun hafızası da kilo vermeyle birlikte ortaya çıkarak hastada ameliyat sonrası görülebilecek bazı düzensizlikleri ortadan kaldırıyor. Bu nedenle tek başına liposuction ile ideal bir sonuç alınır diyemeyiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet