“Lüleburgaz’da yapılandırmalar tek tık ötede”

Lüleburgaz Belediyesi, 31 Aralık’ta son başvuru tarihi olan vergi yapılandırmalarıyla ilgili online sisteme de geçti.

Yayınlanma:
“Lüleburgaz’da yapılandırmalar tek tık ötede”

Lüleburgaz Belediyesi, 31 Aralık’ta son başvuru tarihi olan vergi yapılandırmalarıyla ilgili online sisteme de geçti. Bu kapsamda vatandaşlar www.ebelediye.luleburgaz.bel.tr adresi üzerinden tek tuşla vergi borcunu yapılandırıp, internet üzerinden ödeme imkanına kavuştu. Öte yandan 7 ile 15 Aralık tarihleri arasında Lüleburgaz’da toplam 610 kişi 2 milyon 320 bin 989 TL’lik vergi borcunu yapılandırdı. Bunların 46’sını online işlemler oluşturdu.

17 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı kanun gereği mükelleflere vadesi 31 Ağustos 2020 tarihi öncesine ait borçları yapılandırma fırsatı devam ediyor. 31 Aralık’ta son tarihi olacak vergi yapılandırmalarıyla ilgili Lüleburgaz Belediyesi’ne başvurular kabul edilirken, vatandaşa ödemelerle ilgili yeni bir hizmet sunuldu.

Evden çıkmadan tek tuşla yapılandır

Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün çalışmaları doğrultusunda Lüleburgaz Belediyesi’nin online ödeme işlemleri başta olmak üzere çok sayıda işleminin gerçekleştirildiği E-belediye adresine “Online Yapılandırma İşlemi” sekmesi eklendi. Bu kapsamda vatandaşlar söz konusu bağlantı üzerinden evlerinden dışarı çıkmak zorunda kalmadan yapılandırma işlemini hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Online yapılandırma işleminin yanı sıra vatandaşlar yine aynı sitede hızlı ödeme seçeneğiyle dışarı çıkmadan ödeme yapabiliyor.

2.3 Milyon TL’lik borç yapılandırıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nin hizmete sunduğu kolaylık sayesinde vatandaşlar online işlemlere yönelirken yapılandırma başvurularının alınmaya başladığı 7 Aralık ile 15 Aralık saat 16.00’a kadar toplam 610 kişi borcunu yapılandırdı. 610 kişinin 46’sını online başvurular oluştururken Lüleburgaz’da toplam 2 milyon 320 bin 989 TL’lik borç yapılandırıldı.

18 taksite kadar imkan 

Vadesi 31 Ağustos 2020 tarihinden önce Lüleburgaz Belediyesi’ne olan borçlar peşin, 6, 9, 12 ve 18 taksit ödeme seçenekleriyle yapılabilecek. Başvurular Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası’na Vadesi Geçmiş Alacaklar Birimi’ne 31 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.

Hangi borçları kapsıyor?

Vadesi geçmiş borçlara yönelik sunulan yapılandırma fırsatı şu borçları kapsıyor; Emlak Vergisi, Çevre ve Temizlik Vergisi, Su Borçları, İlen ve Reklam Vergisi, İdari Para Cezaları, Kanun Kapsamındaki Diğer Borçlar.

KIRKLARELİ – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet