Manisa’da Lise Öğrencilerine Destekleme Yetiştirme Kursu

MANEP 2023 Projesi kapsamında yürütülen projelerden biri olan Destekleme Yetiştirme Kursları Akademik Başarıyı Artırma Projesi, Manisa Ölçme Değerlendirme Merkezinin öncülüğünde Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...

Yayınlanma:
Manisa’da Lise Öğrencilerine Destekleme Yetiştirme Kursu

MANEP 2023 Projesi kapsamında yürütülen projelerden biri olan Destekleme Yetiştirme Kursları Akademik Başarıyı Artırma Projesi, Manisa Ölçme Değerlendirme Merkezinin öncülüğünde Merkez Efendi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Ölçme ve Değerlendirme Kursu ile çalışmalarına başladı. Kursa Manisa’daki farklı okullardan Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İngilizce branşlarından 30 öğretmen katıldı. Kursun ilk gününde Ölçme ve Değerlendirme İlkeleri ve Çoktan Seçmeli Madde Yazımıyla ilgili temel teknikleri öğrenen öğretmenler kursun 2. Günü itibariyle Destekleme ve Yetiştirme Kursları için planlanan İzleme Testleri ve Kazanım Değerlendirme Sınavları için soru yazım çalışmalarına başladılar.

Birimi ziyaret eden Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Şube Müdürü ile Ölçme Değerlendirme Merkezi İl Koordinatörü Mustafa Okur öncelikle Ölçme Değerlendirme Merkezinin faaliyetleri ve planlanan çalışmalar hakkında Ölçme Değerlendirme Merkezi Birim Sorumlusu Hilal Körsulu’dan bilgi aldılar. Sonrasında Ölçme ve Değerlendirme Kursunda soru yazarı öğretmenlerle soru yazım çalışmaları hakkında istişarede bulundular.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğrenim gören öğrenciler için tasarlanan bu çalışmanın, ilimiz genelinde yapılan ilk çalışma olduğunu söyledi. Merkezi sınavlarda (LGS) beceri temelli soruların kullanılmaya başlanmasıyla ilimizde bu tarz sorulardan oluşan bir kaynak ihtiyacı oluştuğunu, bu sebeple Manisa’daki okullarında görev yapan, alanında uzman öğretmenler tarafından, ölçme değerlendirme ilkelerine uygun hazırlanmış, yeni nesil beceri temelli sorulardan oluşturulmuş, Kazanım İzleme Testleri ve Kazanım Değerlendirme Sınavları ile Destekleme ve Yetiştirme Kursuna katılan öğrencilerin akademik gelişimlerinin il düzeyinde takip edileceğini belirtti. Bu şekilde öğrencilerin, şubelerin, kurs merkezlerinin ve ilçelerin kendi durumunu görebileceği ve kendi gelişimini takip edebileceği etkin bir geri bildirim mekanizmasının oluşacağını ve öğrencileri, şubeleri, kurs merkezlerini ve ilçeleri birbiriyle karşılaştırmak yerine kendi kendilerini değerlendirebilecekleri bir izleme sistemi haline getireceklerini söyleyerek; soru yazarı öğretmenlerimize teşekkürlerini iletip birimden ayrıldı. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet