Mars’ta Şehir Kurmak İçin 1000 Uzay Gemisi ve 20 Yıl Gerek

Uzay teknolojileri şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk; Mars’ta sürdürülebilir bir şehir kurabilmek ve burada yaşayacak insanları destekleyebilmek için gereken zaman ve araçlarla ilgili açıklama yaptı.Twitter’dan hayranlarının...

Yayınlanma:
Mars’ta Şehir Kurmak İçin 1000 Uzay Gemisi ve 20 Yıl Gerek

Uzay teknolojileri şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk; Mars’ta sürdürülebilir bir şehir kurabilmek ve burada yaşayacak insanları destekleyebilmek için gereken zaman ve araçlarla ilgili açıklama yaptı.

Twitter’dan hayranlarının sorularını yanıtlayan Musk, hedefin “Mars’ta kendi kendine yeten bir şehir” oluşturabilmek için, Starship uçuşları için 2 milyon dolarlık fırlatma maliyetinin esasen gerekli olduğunu söyledi. Elon Musk ayrıca yaptığı hesaplamalara göre Mars şehri hayalinin gerçekleştirilmesi için SpaceX’in bin adet Starships yapması gerektiğini belirtti. Bu da 20 yıl boyunca kargo, altyapı ve mürettebatın Mars’a taşınması anlamına geliyor çünkü gezegensel hizalanma ancak iki yılda bir başarılı bir Mars uçuşu geçekleşmesine izin veriyor.

Musk ayrıca bir Starship’in taşıma potansiyeli ile ilgili de Twitter üzerinden bilgi verdi. Starship’lerin maximum kullanıma yönelik tasarlandığını söyleyen Musk, günde 3 uçuş yapılabileceğini aktardı. Bu da tek bir Starship’in bir yılda bin uçuş gerçekleştirebilmesi anlamına geliyor. Eğer yaptıkları yaklaşık 100 adet Falcon roket kadar Starship yapmayı başarabilirlerse, her biri yörüngeye 100 ton taşıyabilecek; yıllık bazda düşünüldüğünde de SpaceX 10 milyon ton ağırlığı yörüngeye fırlatabiliyor olacak. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet