Masdaf’a “Metal Sanayi Büyük Ölçekli İşletme” ödülü

Marmara Bölgesi’ndeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası ve Price Waterhouse Coopers Türkiye tarafından  düzenlenen 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni, 25 Kasım...

Yayınlanma:
Masdaf’a “Metal Sanayi Büyük Ölçekli İşletme” ödülü

Marmara Bölgesi’ndeki başarılı sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla, Kocaeli Sanayi Odası ve Price Waterhouse Coopers Türkiye tarafından  düzenlenen 13. Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Töreni, 25 Kasım tarihinde Kocaeli Valisi  Seddar Yavuz, TOBB. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Yaşar Çakmak’ın katılımlarıyla  gerçekleştirildi.  

Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezi’nde çevrim içi düzenlenen törende 24 firmaya KOBİ ile Büyük ve Orta Ölçekli İşletme Ödülü verildi. Türkiye pompa sektörünün lider markası Masdaf’ta Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren büyük ölçekli kuruluşlar içerisinde AR-GE, inovasyon ve markalaşmaya yaptığı yatırımlarla “Metal Sanayi Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde ödüle layık görülen firma oldu. 

Ekonomiye katma değer sağlayan, yenilikçi firmalar ödüllendirildi

Yüksek verimlilikle çalışan, yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden, ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarının belirlenerek, ödüllendirmesini amaçlayan organizasyonun, performans değerlendirmede öne çıkan kriterleri ise; verimlilik, yenilikçilik ve markalaşma, finansal sonuçlar, dış ticaret,  topluma katkı, istihdam ve çalışanların geliştirilmesi ile bilinçlendirilmesi oldu. 

Organizasyonla işletmelerin hem rekabet güçlerini artırmaya hem de bir dünya şirketi olmalarının önünü açmaya odaklandıklarını belirten Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Rekabette öne çıkmanız, katma değerli üretim gücünüzle, çevreye ve topluma kattığınız değerle ve inovasyon gücünüzle doğru orantılıdır.” dedi. 

 

52 bin metre kare alan üzerine kurulu üretim tesisleri

AR-GE, inovasyon ve markalaşmaya yaptığı yatırımlarla “Metal Sanayi Büyük Ölçekli İşletme” kategorisinde ödüle layık görülen Masdaf’ın Genel Müdürü Vahdettin YIRTMAÇ, Marmara Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşları için en prestijli ödüllerden birini almanın gururunu yaşadıklarını belirtti. YIRTMAÇ sözlerine şöyle devam etti: “Masdaf olarak 52 bin metre kare alan üzerine kurulu üretim tesislerimizde geliştirdiğimiz inovatif ve rekabetçi pompa teknolojilerimiz ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Yarım asra yaklaşan tarihimiz boyunca sürdürülebilir büyümemizi; mühendislik gücümüze, dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeye, kurum içi eğitimlere, üretim teknolojileri alanındaki yatırımlarımıza, Ar-Ge’mize ve markalaşma çalışmalarına borçluyuz. Tüm bunlar büyümeyi ve beraberinde liderliği getirdi. Bundan sonraki süreçte de yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

“Verimlilik odaklı çalışmalarımız ile ülke kaynaklarını koruyoruz”

YIRTMAÇ, konuşmasında enerji ve su kaynaklarını verimli kullanan firmaların sürdürülebilir büyüme sağlayabileceklerine vurgu yaptı. Konuyu pompa özelinde ele alarak, “akıllı pompa” teknolojilerinin, su ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı açısından önemine dikkat çekti: “Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), verilerine göre artan nüfusumuzla birlikte “su fakiri” bir ülke olma yolunda ilerliyoruz. Hem ham su transferi ve dağıtımı hem de kullanımı sonrasında oluşan atık suların etkili ve verimli bir şekilde yönetilmesi, ekosistem ve dolayısıyla geleceğimiz için hayati önem taşıyor. Masdaf olarak yaşam kaynağımız olan suyun temini için verimli teknolojiler geliştiriyoruz. Su kaynaklarımız kadar enerji kaynaklarımızda da etkin bir kullanım söz konusu değil. Son on yılda Avrupa Birliği ve OECD ülkelerindeki enerji tüketimi %18,8 - %16,4 arttı, ülkemizde ise bu oran %31,2 seviyelerine ulaştı. Bina ve işletmelerin kalbi olarak nitelendirdiğimiz pompalarımız da enerji tüketiminde etkin rol oynuyor. Çünkü binalarda ve endüstriyel tesislerde tüketilen enerjinin %30’u pompalar tarafından tüketiliyor. Bu nedenle Masdaf olarak geliştirdiğimiz akıllı pompa teknolojilerimiz ile su kaynakları kadar enerji kaynaklarını da etkin kullanmayı hedefliyoruz. AR-GE’mizin verimlilik odaklı çalışmaları ile hem ülke kaynaklarını koruyoruz hem de müşterilerimizle aramızda sürdürülebilir bir bağ kurarak, Masdaf’ı liderliğe taşıyoruz” dedi. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet