Maskeme Değil Gözlerime Bak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri düzenledi.Gastronomi ve Aşçılık Topluluğu öncülüğünde üniversite yerleşkesi içerisinde çok sayıda öğrenci...

Yayınlanma:
Maskeme Değil Gözlerime Bak

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle farkındalık etkinlikleri düzenledi.

Gastronomi ve Aşçılık Topluluğu öncülüğünde üniversite yerleşkesi içerisinde çok sayıda öğrenci ve öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte lösemili çocuklara destek olunması amaçlandı. Diğer bir etkinlikte ise Sağlık Odaklı Spor ve Faaliyet Öğrenci Topluluğu (S.O.S) tarafından lösemi için bilgilendirme yapılarak standı ziyaret eden öğrencilere maske dağıtıldı. ‘Maskeme Değil, Gözlerime Bak’ sloganıyla düzenlenen etkinliklerde lösemi hakkında farkındalık yaratacak mesaj içeren pankart açtılar. Etkinliğe ilişkin görüşlerini paylaşan KMÜ Gastronomi ve Aşçılık Topluluğu Başkan Yardımcısı Can Barış ve Sağlık Odaklı Spor ve Faaliyet Öğrenci Topluluğu Başkanı Furkan Berkay Ülkebaş düzenlemiş oldukları etkinliklerle ilgili bilgi vererek, “Maskeli lösemili çocukları gördüğümüzde onlara farklı gözle bakmamalıyız. Maskelerini takma sebebinin diğer insanlara hastalık bulaştırmamak için değil, kendi sağlıklarını korumak için olduğunun farkına vararak onları rahatsız edici şekilde davranmamız gerektiğini unutmayalım” mesajı verdiler. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet