Memursen Antalya: İkramiye Tutarları Güncellenmeli

Toplu Sözleşme sürecinde masaya taşıyacakları en önemli konulardan birinin sözleşmeli personel istihdamı olacağını vurgulayan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, ikramiye tutarının da 1500 lira olarak güncellenmesi...

Yayınlanma:
Memursen Antalya: İkramiye Tutarları Güncellenmeli

Toplu Sözleşme sürecinde masaya taşıyacakları en önemli konulardan birinin sözleşmeli personel istihdamı olacağını vurgulayan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, ikramiye tutarının da 1500 lira olarak güncellenmesi gerektiğinin altını çizdi.

SÖZLEŞMELİLİK KONUSU ÇÖZÜLMELİDİR

Toplu Sözleşme sürecinde masaya taşıyacakları en önemli konulardan birinin sözleşmeli personel istihdamı olacağını vurgulayan Hisarkaya, "Sözleşmelierin yaşadığı sıkıntılar dayanılmaz bir seviyeye gelmiştir.  Sözleşmelilerin bize gönderdikleri mesajlardan yaşadıkları bu dramatik durumları çok net görüyoruz. Tüm sözleşmeliler bilmelidir ki masada arkasında en güçlü duracağımız konu sözleşmeliliktir. Sorunun ve çözümün ne olduğunu biliyoruz. Bu sorunun çözümü hiç şüphesiz kadrolu istihdamda geçiyor. Bunu ısrarla savunacağız ve kadroyu almak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

YASADA CİDDİ TAMİR VE TADİLAT GEREKLİ

Hisarkaya, “5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde hakem, hakemlik değil noterlik yaptı. Hakem dediğimiz elini vicdanına koyarak iş yapar. O süreçte kamu görevlilerine öngörülen rakamlar kabul edilebilir değildi. Kabul etmedik. Toplu sözleşme yasamızda ciddi anlamda tamir ve tadilata ihtiyacımız var. Masadaki oturma düzeni, toplu görüşme süresi, tutanak tutma, dayanışma aidatı gibi başlıklarda değişikliğe ihtiyaç var. Bu ertelenemez” ifadelerini kullandı.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan toplu sözleşmenin önemine değinen Ünal Hisarkaya, kamu görevlilerinin bekleyen sorunlarının çözümü için uzlaşmanın ve kamu görevlilerinin taleplerinin dikkate alınmasının önemini vurguladı.

“Kamuda istihdam politikası dağıldı, personelin çalışma barışı bozuldu” diyen İl Başkanı Hisarkaya, kamuda istihdam biçiminin çok fazla çeşitlendiğini belirterek bunun sürdürülebilir olmadığını, kamunun keşmekeşe sürüklendiğini ifade etti.

İKRAMİYE TUTARLARI GÜNCELLENMELİ

Ekonomideki dalgalanmalar ve başta gıda fiyatları olmak üzere pek çok kalemde meydana gelen artış nedeniyle bu tutarın güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Memur-Sen Antalya İl Başkanı Ünal Hisarkaya, “Üç yıldır ilk tutar olan 1000 TL ödeniyor. Keşke fiyatlar, enflasyon ve kur rakamları da sabitlenebilseydi. Fiyatlarda ve faiz oranlarında ve vergi tutarlarında nasıl güncelleme yapıldıysa ikramiye tutarı da güncellenmeli” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Hisarkaya, “Bayram ikramiyesinde tutar artışı, makul beklenti iken Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla birlikte haklı beklentiye dönüştü” dedi.

İkramiye tutarlarının 1500 TL olarak güncellenmesini isteyen Ünal Hisarkaya, “Başlangıcından itibaren enflasyon oranı üzerinden artış yapılsaydı en az %40 civarında bir artış gerekiyor. Bir de üç yıllık süreçte yapılmayan artışın telafisi olmalı. Bayram İkramiyesi 1500₺ olarak belirlenip hesaplara aktarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İKRAMİYELER KAMU GÖREVLİLERİNİ DE KAPSAMALI

Hisarkaya ayrıca tutar artışıyla birlikte ikramiyelerin kamu görevlilerini de kapsaması çağrısında bulundu. “Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmeden itibaren Toplu Sözleşme teklifleriniz arasında kamu görevlilerine ve emeklilerine bayram ikramiyesi ödenmesi teklifine yer verdik” diyen Hisarkaya “Teklifimiz, emekliler yönüyle hayata geçirilirken görevdeki kamu görevlilerinin ayrı tutulmasını yanlış bulduğumuzu sürekli ifade ettik. Doğru karara eksik kapsam yakışmadığını dair kanaatimiz aynen devam ediyor. Bu ayırım kesinlikle sona ermeli ve ikramiye kamu görevlilerine de verilmeli... Aile yardımında emeklilerin, ikramiyede kamu görevlilerinin mağduriyeti bitirilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet