Merakla beklenen oyun Cyberpunk 2077 siber dolandırıcıların da gözdesi

Siber dolandırıcılar da son 10 yılın en çok beklenen oyununa olan yoğun ilgiden yararlanmak için hazır bekliyor.Kaspersky, 2020'nin ilk 10 ayında dolandırıcıların sürekli olarak Cyberpunk 2077'yi bekleyen oyuncularla ilgilendiğini...

Yayınlanma:
Merakla beklenen oyun Cyberpunk 2077 siber dolandırıcıların da gözdesi

Siber dolandırıcılar da son 10 yılın en çok beklenen oyununa olan yoğun ilgiden yararlanmak için hazır bekliyor.

Kaspersky, 2020'nin ilk 10 ayında dolandırıcıların sürekli olarak Cyberpunk 2077'yi bekleyen oyuncularla ilgilendiğini gözlemledi. Örneğin Ocak ve Kasım 2020 arasında Kaspersky uzmanları, dünyanın dört bir yanından kullanıcılara virüs bulaştırmak için 3.300'den fazla girişim tespit etti. Henüz piyasaya sürülmemiş bir oyunu taklit eden çeşitli tehditlerin yanı sıra, dolandırıcılar daha gelişmiş ve daha karmaşık tehditlerle de ortaya çıktı.

Tespit edilen tehditleri analiz eden Kaspersky uzmanları, oyunculara Cyberpunk 2077'yi resmi çıkış tarihinden önce indirme şansı sunan birkaç web sitesi buldu. Bu sitelerdeki yükleyiciler gerçeğine çok benziyor, ancak herhangi bir oyun dosyası indirmek yerine sadece bir süre bekleyip kullanıcıdan bir lisans anahtarı istiyor. Bu anahtar, dolandırıcıların hazırladığı bir anketi tamamlayarak ve ardından e-posta adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel verileri girerek ediniliyor. Kullanıcı kişisel bilgilerini paylaşıp anahtarı aldığından bir açılış ekranıyla karşılaşıyor ve uygulama kullanıcıya, oyunu başlatmak için önemli işlevler içeren bir DLL dosyasının eksik olduğunu söylüyor. Bu DLL'yi almak için kullanıcıdan anketi tekrar doldurması isteniyor, süreç tıkanıyor ve kullanıcının eli boş kalıyor.

Kaspersky Güvenlik Uzmanı Anton Ivanov, "Siber suçluların Cyberpunk 2077'ye artan ilgisi anlaşılabilir bir durum” diyor. “Herkes yıllardır bu oyunu bekliyor ve tam da yayınlanmasının arifesinde, dolandırıcılar oyunu oynamak için sabırsızlanan kurbanların değerli bilgiler çalmayı umuyor. Bu yüzden sabırsız oyuncuları resmi lansmanı beklemeye oyunu güvenilir kaynaklardan satın alarak indirmeye çağırıyoruz.”

Dolandırıcılık kurbanı olmamanız için Kaspersky şunları öneriyor:

  • Son derece cömert tekliflere ve promosyonlara şüpheyle yaklaşın. Bir şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, büyük olasılıkla gerçek değildir.
  • Oyunları sorumlu bir şekilde doğru kaynaklardan ve doğru yollarla satın alın. Bir oyunu indirmeden önce dağıtım hizmetinin itibarını kontrol edin: Geçmişte etik olmayan şekilde hareket ettikleri tespit edilmişse alışveriş yapmaktan kaçının.
  • Verilerinizi girmeden, para ödemeden veya herhangi bir programı indirmeden önce mesajın güvenilir bir kaynaktan geldiğini doğrulayın.
  • Hızla büyüyen dolandırıcılık veritabanına sahip Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Bu, sizi sahtekarların hazırladığı sitelerden ve kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlardan koruyacaktır. Kaspersky ürünleri, burada açıklanan siteleri HEUR: Hoax.Script.FakeGame.gen, indirilen sahte dosyaları HEUR: Hoax.MSIL.FakeGame.gen imzasıyla tespit eder.
  • Dolandırıcıların hilelerini aştıktan ve oyunu güvenli bir şekilde indirdikten sonra, yeni büyük başarılar elde ederken güvenlik çözümünüzde oyun modunu çalıştırmayı unutmayın.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet