Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer'den "Girişimciye Mektup"

Şehram Zayer “Girişimciye Mektup” adlı kitabında finansal bilgi birikimi için farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Merck Türkiye Genel Müdürü Şehram Zayer'den "Girişimciye Mektup"

Şehram Zayer “Girişimciye Mektup” adlı kitabında finansal bilgi birikimi için farkındalık yaratmayı hedefliyor. Çoğu girişimcinin ve profesyonelin finansal yönetimle ilgili pek bilgisi olmadığını fark eden Zayer, “Türkiye’de finansla ilgili konular insanlara karmaşık geliyor. Oysa dünyada hemen hemen tüm iş insanlarının finans konusunda az ya da çok bir bilgi birikimi var” diyor ve kitabında “Her yöneticinin ve girişimcinin bilmesi gereken” bazı teorik kavramları en yalın haliyle anlatıyor.

 

Zayer, kitabında "Üretmek mi, satmak mı pazarlamak mı önemlidir?" Sorusuna şöyle yanıt veriyor:

 

“Günümüzde müşteriler için en önemli olan, değer yaratmaktır. Müşteriye yaratacağınız toplam değer önemlidir. Rekabet sadece fiyata odaklanmamalıdır. Örneğin çok dayanıklı ve bakım maliyeti de olmayan bir ürünün satış fiyatı rakiplerinden yüksek olabilir”. Kitaptaki bir diğer önemli uyarı da “Varsayımla hareket etmeyin”. Zayer, “Müşteriye yarattığınız değeri ara sıra hatırlatmak gerekir. Yaptığınız jestler bazen unutulabilir. Hatırlatmakta fayda var, ancak burada söylem tarz ve yönteminiz önemlidir” diyor.

 

Şehram Zayer’in kitabı 25 yıllık iş hayatından öğrendiklerinden oluşan “Altın Tavsiyeler” içeriyor. Yönetim, satış, insan kaynakları, pazarlama ve finans alanındaki altın tavsiyelerden bazıları şöyle:

 

*Değişik kişiler ve değişik süreçler için durumsal liderlik yetkinlikleriniz olmalı. Tecrübeli bir kişiye delegasyon, tecrübesiz bir kişi için direktif yöntemi daha etkilidir”

 

“Mükemmelin, iyinin ve sonucun tek düşmanı olduğunu unutmayın”

 

“Asla aslalarınız olmamalı, değişen koşullara göre farklı karar vermek son derece doğal”

 

“Ekibinizi öyle geliştirin ki çok iyi iş teklifleri alsınlar ama öyle bir ortam ve ödüllendirme kültürü yaratın ki sizde kalmayı tercih etsinler”

 

Finansal Okuryazarlık alanında girişimcilere ve finans kökenli olmayan profesyonellere kaynak olacak bu kitabın satış gelirinin tamamı Boğaziçi Üniversite’sinde okuyan öğrencilere burs verilmek üzere Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’na bağışlanacak.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet