Merkez Bankası pozitif sürprize devam ediyor

Noel öncesi son işlem gününde dünya borsaları hacimsiz hafif yukarı yönlü bir seyir izledi. ABD Ek Mali Paketinin Noel sonrasına sarkmasına ve Brexit konusunda anlaşmaya varılmasına piyasa tepkisi sınırlı oldu.Gelişmekte olan...

Yayınlanma:
Merkez Bankası pozitif sürprize devam ediyor

Noel öncesi son işlem gününde dünya borsaları hacimsiz hafif yukarı yönlü bir seyir izledi. ABD Ek Mali Paketinin Noel sonrasına sarkmasına ve Brexit konusunda anlaşmaya varılmasına piyasa tepkisi sınırlı oldu.
Gelişmekte olan ülke hisse senetleri gelişmiş ülkeleri yeniyor. Ali Baba Grubuna tekelci davranış suçlamasıyla soruşturma açılması sonrasında %2,4 değer kaybeden MSCI Çin toparlanıyor. Çin dışı gelişmekte olan borsalarda dünyadan bağımsız yükseliş devam ediyor.


Türkiye varlıkları dünyayı yenmeye devam ediyor. Merkez Bankası’nın beklentinin üzerinde faiz artışı sonrası Türk lirası en çok kazandıran para birimleri arasında yer alıyor. Borsa İstanbul %0,6 artışla yeni bir kapanış zirvesi yaptı.


Ancak tarih tekerrür etmiyor. Önceki faiz artırım dönemlerinin tersine bu kez yükseliş sanayi şirketlerinin öncülüğünde. Kasım ayındaki PPK toplantısı sonrası sanayi hisseleri bankaların dört katına yakın getiri sağladı. Son haftalarda özellikle havacılık hisseleri öne çıkıyor.


Son dönemdeki hızlı yükseliş sonrası Borsa İstanbul’da yatay bir açılış bekliyoruz. Noel tatili dolayısıyla yurtdışı piyasalar genelde kapalı olduğu için işlem hacminin düşük olması bekleniyor. Endeks için destek olarak 1.400 direnç olarak 1.430, 1,450 seviyeleri öne çıkıyor. Aşı konusundaki gelişmeleri arkasına alan havacılık hisseleri yükselişte öncü rol oynamaya devam edebilir.,

Kaynak iş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet