MESS’in dev teknoloji üssü MEXT’e Vodafone’dan 5g bağlantısı

Geleceğe Hazır Şebeke altyapısıyla global deneyimini Türkiye’ye taşıyan Vodafone, Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisini bünyesinde bulunduran MEXT’in 5G sağlayıcısı oldu. Vodafone Business’ın merkezde kurduğu 5G test...

Yayınlanma:
MESS’in dev teknoloji üssü MEXT’e Vodafone’dan 5g bağlantısı

Geleceğe Hazır Şebeke altyapısıyla global deneyimini Türkiye’ye taşıyan Vodafone, Türkiye’nin ilk dijital üretim tesisini bünyesinde bulunduran MEXT’in 5G sağlayıcısı oldu. Vodafone Business’ın merkezde kurduğu 5G test şebekesi, düşük gecikme süresi ve yüksek hız avantajı sunuyor. Yakın gelecekte bina içindeki kamera, robot kol ve otomatik yönlendirmeli araçların tümünün 5G kullanılarak yönetilmesi mümkün olacak.

21 ARALIK 2020- Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, 5G’ye giden yolda global deneyimini Türkiye’ye taşımaya devam ediyor. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), Sanayi 4.0’ın ülkemizde gelişmesine katkıda bulunacak ve sanayi şirketlerinin dijital dönüşümünü sağlayacak bütün hizmetleri tek çatı altında sunacağı MEXT’de Vodafone teknolojisini tercih etti. 5G’ye giden yolda Geleceğe Hazır Şebeke altyapısıyla hizmet veren Vodafone, dört yıllık yoğun ve kapsamlı bir çalışma sonucunda hayata geçirilen ve Türkiye’nin 5G teknolojisiyle entegre ilk dijital fabrikasını da bünyesinde bulunduran MEXT’in kurduğu test şebekesi ile 5G sağlayıcısı oldu. 

Dünyanın en büyük, en ileri, en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi olan MEXT, sanayi şirketlerinde verimi yükselterek milli gelirin ve istihdamın artmasına katkı sağlayacak. İstanbul Ataşehir’de 10 bin metrekare üzerinde kurulan MEXT, dünyada ve Türkiye’de 20’den fazla ilk uygulama ve teknolojiyi içeriyor, 100'den fazla üretim senaryosu sunuyor. Merkezdeki dijital fabrikada gerçek üretim de yapılılıyor. Dijital fabrika, gerçek üretim tesislerinde kullanılan kontrol sistemiyle entegre edilmiş, dünyadaki ilk sanal demir-çelik tesisine de sahip. 

Vodafone Business’ın MEXT bünyesinde kurduğu 5G test şebekesi, düşük gecikme süresi ve yüksek hız avantajıyla öne çıkıyor. Şebekeyle yakın gelecekte bina içindeki kamera, robot kol ve otomatik yönlendirmeli araçların 5G aracılığıyla yönetilmesi ve görüntü aktarımı yapılması mümkün olacak.

Meltem Bakiler Şahin: Ülkemizin ihtiyacı olan dijital sıçramayı birlikte gerçekleştireceğiz

5G alanındaki global deneyimle Türkiye’nin 5G hazırlıklarına öncülük ettiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, şöyle devam etti:

“Vodafone olarak, dünya çapında 5G teknolojisinin gelişiminde kritik rol oynuyoruz. 5G’ye giden yolda Geleceğe Hazır Şebeke altyapımızla müşterilerimizin dijital geleceğe bugünden hazırlanmasına destek oluyoruz. 5G, dijital servislerin ve Nesnelerin İnterneti’nin (IoT), akıllı fabrikaları daha esnek ve daha üretken hale getireceği Sanayi 4.0 yolunda önemli bir kilometre taşı olacak. Sanayi 4.0, ‘yeni rekabetçilik' kavramının ve küresel rekabet gücünün iyileştirilmesinin de merkezinde yer alıyor. Biz de 50'yi aşkın ülkede 100 milyondan fazla nesneye hayat vererek dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda bulunan Vodafone Grubu'ndan aldığımız güçle, tam bu noktada devreye giriyoruz. Uçtan uca dijitalleşme sağlayan çözümlerimizle işletmelerimizin yanındayız. Amacımız Sanayi 4.0 devrimini yapabilmek için ülkemizin ihtiyacı olan dijital sıçramayı güç birliği ile gerçekleştirebilmek. Bu kapsamda, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası liderliğinde kurulan ve Türkiye’de Sanayi 4.0’ın gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan MEXT Teknoloji Merkezi’ne kurduğumuz test şebekesi ile 5G sağlayıcısı olmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Özgür Burak Akkol: MEXT sanayideki dijital dönüşümü yönlendirerek ülkemizin hedeflerine ulaşmasına destek olacak

MEXT ile, MESS üyeleri başta olmak üzere Türk Sanayisinin dijital dönüşüm yolculuğunda ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri tek çatı altında sunduklarını belirten MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, MEXT’in Türkiye’de tek, dünyada ise sayılı örnek arasında olduğunu vurguladı. Özgür Burak Akkol, “Hem sanayimiz hem de ülkemiz için hedeflerimiz büyük. Dijital dönüşümünü tamamlayan sanayi şirketlerimizin dış pazarlardaki rekabet gücü arttıkça ülkemizin üretimi, ihracatı, istihdamı ve milli geliri de bundan olumlu etkilenecek. Teknoloji merkezimiz sanayideki dijital dönüşümü yönlendirerek ülkemizin hedeflerine ulaşmasına destek olacak. Tüm bu hedeflere ulaşmak için merkezimizi en son teknolojiyle donattık. Vodafone ile yaptığımız iş birliği sayesinde Türkiye’deki 5G teknolojisi ile destekli ilk fabrikayı merkezimizde kurduk” dedi.

Bu sayede üretimin daha verimli olacağının altını çizen Akkol, “5G teknolojisinin üretimde kullanılması, bir makina ya da tezgaha bağlı sensörlerden toplanan verilerin dünyanın dört bir yanındaki sunuculara veya bulut platformlarına gerçek zamanlı olarak aktarılabilmesini sağlıyor. Bu sayede veriler anında yorumlanıyor ve üretim süreci parametrelerine gerçek zamanlı müdahale edilebiliyor. Sanayicimiz bu verilerin gecikme yaşanmadan anlık olarak işlenip yorumlanmasıyla üretimde kalitenin en yüksek seviyede olmasını sağlıyor” diye konuştu.

MESS ve Vodafone olarak aynı amaç doğrultusunda hareket ettiklerini söyleyen Akkol “Türkiye’nin dijitalleşmesi yolculuğunda ülkemize değer katma vizyonuyla ilerlemenin memnuniyetini yaşıyoruz” dedi. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet