Mobilya Akademisi online eğitime başladı

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, sektörün ihtiyaç duyduğu dış ticaret uzmanlarını yetiştirmek için açtığı Mobilya Akademisi'nde ilk eğitimlere başladı.İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman...

Yayınlanma:
Mobilya Akademisi online eğitime başladı

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, sektörün ihtiyaç duyduğu dış ticaret uzmanlarını yetiştirmek için açtığı Mobilya Akademisi'nde ilk eğitimlere başladı.

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin dış ticarette donanımlı ve uzman personel yetiştirmek amacıyla kurduğu Mobilya Akademisi, online eğitimlerine de başladı. Öğrenciler eğitimin ilk günündeki, ilk dersi, İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği YönetimKurulu Başkanı Ahmet Güleç’ten aldı.

Mobilya Akademi'sinin açılışında konuşan Başkan Güleç, dünyanın sekizinci büyük mobilya ihracatçısı olarak Türkiye’nin yeni hedefinin ilk beş ülke arasına girmek olduğunu açıkladı. Güleç, şunları kaydetti: “Hem sektörümüzün hem de firmalarımızın sektörümüzün belirlediği hedeflere ulaşmasında uzman personel bugün  dünden daha fazla kilit rol üstleniyor. Bu farkındalıkla kurduğumuz akademi kapsamında dış ticaret uzmanı yetiştirmek istiyoruz. Eğitimlere; ihracatçı firmalarımızın personelleri, ihracat yapma  arzu ve niyeti içinde bulunan markalarımızın çalışanları ve kariyerini mobilya ve dış ticarette tanımlayan yeni mezunlar ile öğrenciler katılabilecek.”

Akademiye ilgi yoğun

Eğitim platformunun ilanından sonra gelen yoğun talebin sevindirici olduğunu dile getiren Güleç, “Temel hedefimiz sektörde ihtiyaç duyulan konuların belirlenerek, konusunda uzman eğitmenlerle verimli eğitim programları oluşturmak. Bilindiği üzere sektörlerimiz yoğun emek, üretim, istihdam ve yerel kalkınma dostu stratejik sektörler arasındadır. Bu eğitim platformuyla ülkemizin istihdam sorununa bir nebze olsun katkıda bulunmayı hedefliyoruz.  Aynı zamanda eğitim platformumuzun, firmalarımızın kurumsal yapılarının geliştirilmesi ile ihracat performanslarının artırılmasına önemli katkı sunacağına inanıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Mobilya Akademisi eğitim platformumuzun sektörlerimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sektörün ihtiyacına göre eğitim programları şekillenecek

Ücretsiz olan Mobilya Akademisi eğitimlerinde katılımcılara dış ticaret, mobilyaya ilişkin mesleki teknik bilgiler, iletişim ve yönetim becerileri üzerine dersler veriliyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, eğitimin içeriği sektörün doğacak yeni ihtiyaçlarına göre çeşitlenecek. Programı tamamlayanlara katılım sertifikası verilecek.Kayıt ve detaylı bilgi almak için www.mobilyaakademi.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet