Moğolistan’ın tek kurşun madeni 900 bin tonluk üretime ulaştı

Moğolistan’daki China Railway Resources Group’un iştiraki olan Xinxin Company’nin Ulan madeni hedeflerine ulaşarak 900 bin tonluk üretim yaptı. Çin Moğolistan Ticaret Odası Genel Sekreteri Dalangurban, China Railway Resources Xinxin’in...

Yayınlanma:
Moğolistan’ın tek kurşun madeni 900 bin tonluk üretime ulaştı

Moğolistan’daki China Railway Resources Group’un iştiraki olan Xinxin Company’nin Ulan madeni hedeflerine ulaşarak 900 bin tonluk üretim yaptı. Çin Moğolistan Ticaret Odası Genel Sekreteri Dalangurban, China Railway Resources Xinxin’in salgın önleme ve kontrol döneminde aktif olarak sosyal sorumluluklarını yerine getirdiğini, yerel ekonomik kalkınmaya olumlu katkılarda bulunduğunu söyledi. Moğolistan’ın Doğu Eyaleti’nde bulunan ve ülkede yeraltında çıkarılan tek polimetalik kurşun-çinko madeni olan Ulan madeni, 2010 yılında üretime başladı ve bu yıl üretim ve uygunluğa ulaşmak için sayısız zorluğun üstesinden geldi.
 
Salgının getirdiği zorluklarla karşı karşıya kalan China Railway Resources Xinxin Co., Ltd. bir yandan salgının önlenmesi ve kontrolünü, diğer yandan da iş ve üretime devam edilmesi için yoğun çaba gösterdi.
 
Şirketin genel müdür yardımcısı Pan Chiqing’e göre şirket, “Kuşak ve Yol” girişiminin ve Moğolistan’ın “Kalkınmaya Giden Yol” stratejisinin önemli bir simgesi olan madene Çinli şirket kasım ayı sonu itibarıyla milyar yuan yatırım yaptı, yerel yönetime 453 milyon yuan vergi ödedi. Binden fazla kişinin çalıştığı madenin bir başka özelliği de “yeşil maden” olarak tanınması. Moğolistan’da yayın yapan Moğol TV2 TV istasyonu kısa bir süre önce maden bölgesini ziyaret ederek yeşillendirme çalışmalarını haber yaparak Çinli şirketlerin yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet