Normalleşmenin Ardından Vaka Sayıları Artıyor Mu?

Kısıtlamaların azaltılmasından sonra Türkiye’nin koronavirüs açısından riskli bölgelerinde artış olduğu gözlemlendi, uzmanlardan dikkatli olma çağrısı geldi.Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden...

Yayınlanma:
Normalleşmenin Ardından Vaka Sayıları Artıyor Mu?

Kısıtlamaların azaltılmasından sonra Türkiye’nin koronavirüs açısından riskli bölgelerinde artış olduğu gözlemlendi, uzmanlardan dikkatli olma çağrısı geldi.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin üzerinden 1 yıl geçti. 1 yıl içerisinde tespit edilen vaka artışlarına göre bir takım kısıtlamalar uygulandı. Zaman zaman kısıtlamalar gevşetildi. Son olarak geçtiğimiz hafta başında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile vaka oranları doğrultusunda 4 farklı risk grubunda kısıtlamalı normalleşmeye geçildi.

Kısıtlamalı normalleşmenin açıklanmasının ardından kısıtlamanın kalktığı ilk Cumartesi günü çoğu ilde sokakların tıklım tıklım olduğu görüldü, alışveriş merkezleri doldu.

Vaka sayılarında artış gözlemlendiğini dile getiren Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan da, Ankara, İstanbul ve İzmir’de artış olduğunu dile getirerek, vatandaşları tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyardı. (Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet