Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatı Daha Çok Yapılıyor

Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatı Daha Çok Yapılıyor Kataraktın dünyada en çok gerçekleştirilen göz operasyonu olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, ülkemizde de giderek artan yaşlı nüfusa paralel olarak,...

Yayınlanma:
Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatı Daha Çok Yapılıyor

Nüfus Yaşlandıkça Katarakt Ameliyatı Daha Çok Yapılıyor Kataraktın dünyada en çok gerçekleştirilen göz operasyonu olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, ülkemizde de giderek artan yaşlı nüfusa paralel olarak, bu ameliyatın daha çok yapıldığını dile getirdi.

Katarakt Ameliyatı Oranı Yükseldi

İnsanların bulunduğu şehirde uzman hekimlere ulaşmalarının kolaylaştığını anlatan Kaşkaloğlu, ülkemizde gerçekleştirilen katarakt ameliyatı oranının binde 2’lerden, binde 5 – 6 seviyelerine yükseldiğini dile getirdi.

Eskiye oranla teknoloji kullanımının çok yaygınlaştığını ve daha iyi görme konusundaki talebin de  ileri yaşlardaki insanlarda arttığını vurgulayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Türkiye’de 15 – 20 yıl öncesinde yılda 75 bin katarakt ameliyat yapılırken, nüfus o kadar artmamasına rağmen bu sayı yıllık 500 bini geçti. Bunun iki nedeni var. Ülkemizde de insanların yaş ortalaması giderek yükseldi ve doktora ulaşması kolaylaştı. Hastaların doktora hastalıklarıyla ilgili doğru bilgi vermeleri onları doğru yönlendirmeleri gerekiyor. Son yıllardaki tıp alanındaki gelişmeyi de göz ardı etmemeli. Akıllı mercek olarak anılan merceklerle hastaların ameliyat sonrası eskisinden de daha iyi görmeleri sağlanabiliyor. Ülkemizdeki hastaneler çevremizdeki ülkelere hatta Amerika’ya göre modern ve gelişmiş olanaklara sahip. Bu tıp sektörü açısından gurur verici bir durum” ifadesini kullandı.

İzmir Katarakt Ameliyatları

İzmir’de, hem hastane hem de hekim kalitesinin yüksek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, gelişen teknik cihazlar kadar onu kullanan doktorların deneyiminin de belirleyici olduğunu vurguladı. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak kuruldukları 2000 yılından bu yana teknoloji ve insan kaynağına sürekli yatırım yaptıklarını hatırlatan Kaşkaloğlu, “Bu konuda hastanemiz bünyesindeki hekimlerimiz gerekli tüm eğitimleri sürekli alıyorlar; ayrıca uluslararası kongrelerde sunumlar yapıyor ve meslektaşlarına eğitim veriyorlar” diye konuştu. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet