Numan Kurtulmuş'tan Akşam TV'de Mescid-i Aksa için önemli açıklamalarda bulundu.Numan Kurtulmuş: "Bütün dünya sussa Türkiye susmayacak"

Numan Kurtulmuş, Akşam TV'de Mescid-i Aksa için önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Numan Kurtulmuş'tan Akşam TV'de Mescid-i Aksa için önemli açıklamalarda bulundu.Numan Kurtulmuş: "Bütün dünya sussa Türkiye susmayacak"

Numan Kurtulmuş, Akşam TV'de Mescid-i Aksa için önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş: "Bütün dünya sussa Türkiye susmayacak" 

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan KurtulmuşAksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın sorularını yanıtladı. Mescid-i Aksa'yı işgal eden İsrail'in insanlık dışı saldırılarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Bu coğrafyanın amiral gemisi ve kilit taşı olan Türkiye'dir. Bütün dünya sussa Türkiye susmayacaktır." ifadelerini kullandı.

 

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Akşam TV'de, Aksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, işgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırına tepki göstererek, "Bütün dünya sussa Türkiye susmayacaktır." dedi.

 

"BÜTÜN DÜNYA SUSSA TÜRKİYE SUSMAYACAKTIR"

 

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, işgalci İsrail polisinin Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya yönelik olarak "İsrail'in Ramazan ayı boyunca yapmış olduğu saldırganlık vahşet boyutuna ulaştı." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

 

"Şöyle düşünüyorlar artık, 'Fırsat bu fırsattır. Amerika arkamızdayken, İslam dünyası bölünmüşken altın vuruşu yapıp işi bitirelim.' Bu coğrafyanın amiral gemisi ve kilit taşı olan Türkiye'dir. Bütün dünya sussa Türkiye susmayacaktır."

 

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

 

"Tam manasıyla özgür olan ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasına kadar bu mücadele devam edecektir." ifadesini kullanan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

 

"ABD medyasında bu saldırılar bir saldırı olarak değil, bir çatışma olarak görüldü. Bu Ramazan günü iftar sofralarımızda o görüntüleri gördükten sonra lokmalarımızın boğazımızda düğümlendiği bir atmosferde Ramazanı geçiriyoruz."

 

TÜRKİYE'NİN İHA VE SİHA BAŞARISI

İHA ve SİHA'ların savaş teknolojilerinde değişime neden olduğunu belirten Kurtulmuş, 

"Türkiye'nin bölgesel güç olma yolundaki adımlarını görüyorlar, bunu engellemek için çalışmalar yürütüyorlar." dedi.

Kurtulmuş şöyle devam etti:

 

"Dünyanın her bölgesinde dengeler kuruluyor. Çok taraflı dengeler ortaya çıkıyor. Çok bilinmeyenli denkler karşımızda. Yeni bölgesel güçlerin çok büyük etkisi olacaktı. Türkiye'de bu güçlerden biridir."

 

"Afganistan'ın dağında garibanın evinde sesini dinleyen ABD, New York sokaklarında 3 tane vatandaşına maske dağıtamadı. Modern Batı medeniyetinin son 300 yıla hâkim olan paradigmaları çökmeye başladı. Şuan yoğun bakım ünitesinde diyebiliriz."

 

DOĞU AKDENİZ AÇIKLAMASI;

Doğu Akdeniz'deki gelişmelere de değinen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş şunları kaydetti:

 

"Libya Hükümeti ile yaptığımız mütabakatla sağlamış olduğumuz Doğu Akdeniz'deki hak ve hukukumuzun, KKTC'deki kardeşlerimizin hak ve hukukunun korunması tarihsel bir adımdı." Yorumlarında bulundu.

 

GENÇLER FİLİSTİN HAKKINDA NE KADAR FİKİR SAHİBİ?

Numan Kurtulmuş, Z kuşağına kimsenin haksızlık yapmaması gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

"Gençliğin aklını zihnini meşgul eden çok şey var. Ülkemizin gençleri adalet ve hakkaniyet duyguları çok güçlü. Z kuşağı içinden İsrail'e destek veren genç çıkmaz bizden. Hatta fırsatı olsa Mescid-i Aksa bahçesine gidip direniş gösterirler."

 

"Bizim gençlerimiz samimi olarak yardımsever, hakkaniyetli ve adalet duygusu yüksektir. Samimi olarak gençlerimizin önünü açacak çalışmalar yapmak zorundayız."

 

"RACHEL CORRİE GİBİ DİRAYETLİ OLAN, HAKKANİYETLİ OLAN KİŞİLERİN TARAFINDA OLMAYI YEĞLİYORUM"

 

Filistin davasının haklı bir dava olduğunu ve eninde sonunda zafere ulaşacağını ifade eden Kurtulmuş şunları kaydetti:

 

"Rachel Corrie, İsrail buldozerlerinin karşısına çıkıp direnen ve burada yıkım yapamazsınız diyen bir aktivistti. Zalim İsrail askerleri o kızın bedeninin üzerinden geçerek onu şehit etmişlerdi. İsrail'in adını duyunca eli ayağı titreyen liderlerin yanında olmaktansa Rachel Corrie gibi dirayetli olan, hakkaniyetli olan kişilerin tarafında olmayı yeğliyorum."

 

"İsrail Hamas'ın başına Ahmet Yasin'den sonra kim gelirse öldüreceğiz dediler. Yasin'den sonra liderliğe gelen Abdülaziz er-Rantisi, 'Bizim için ölüm haktır, hak yatağımızda ölmüşüz, ha İsrail'in füzeleriyle ölmüşüz fark etmiyor' dedi. Olaydan 3 4 gün sonra er-Rantisi ailesiyle birlikte İsrail füzelerinin hedefi olarak arabasında öldürüldü."

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet