O Anestezi Teknikeri Sakın Sizi Uyutmasın (Özel Haber)

Pandemi nedeniyle çoğu üniversite uzaktan eğitime geçerken, sağlık sektöründe de uzaktan eğitimle birçok sağlık personeli mezun oldu. BSHA’yı arayan bir hastane yetkilisi, “Ön Lisans Mezunu bir anestezi teknikeri hastanemize...

Yayınlanma:
O Anestezi Teknikeri Sakın Sizi Uyutmasın (Özel Haber)

Pandemi nedeniyle çoğu üniversite uzaktan eğitime geçerken, sağlık sektöründe de uzaktan eğitimle birçok sağlık personeli mezun oldu. BSHA’yı arayan bir hastane yetkilisi, “Ön Lisans Mezunu bir anestezi teknikeri hastanemize geldi, uzaktan anestezi teknikeri olmuş. O yüzden ona hiç hasta vermiyoruz. Ama diğer mezun arkadaşları da iyi bir eğitimden sonra vaka almalı” dedi. 

Pandemi on binlerce insan hayatına neden olurken, sağlık eğitimi de olumsuz etkiledi. Sağlık alanında eğitim alan binlerce öğrenci, uygulama görmeden, laboratuvara girmeden mezun olmak zorunda kaldı. Bu öğrencilerin atama ile hastanelerde görevlendirilmesi yeni bir sorunu da ortaya çıkarttı.  İzmir’de bir hastanenin yöneticisi Bilim ve Sağlık Haber Ajansı’na verdiği bilgide önemli bir konuya dikkat çekerek, “Hastanemize Uzaktan Önlisans eğitimi alarak mezun olan bir anestezi teknikeri personel atandı. Ancak anestezi cihazlarını kullanmayı, hasta uyutmayı bilmiyor. İki yıl boyunca uzaktan eğitim almış. Uzaktan eğitimle anestezist olan bir sağlık personeline biz de vaka vermek istemedik. Tecrübeli arkadaşların yanında yetiştikten sonra başarılı olursa vaka vermeyi düşünüyoruz” dedi. 

Hastane Yöneticileri ve Sağlık Bakanlığı Uyanık Olmalı 

Diğer hastane yöneticilerinin de bu konuda uyanık ve dikkatli olması gerektiğini anlatan yetkili, “Hasta uyutmayı bilmeyen bir anestezi teknikerine asla vaka verilmemeli. Bu konuda hastane yöneticileri ve Sağlık Bakanlığı bir çalışma yapmalı. Yoksa hastalar açısından kötü sonuçlar ortaya çıkabilir” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet