O kararlar uygulanmaya başlandı

Lüleburgaz Belediyesi’nin yeni kurallar eklenen Zabıta Talimatnamesi uygulanmaya başlandı.

Yayınlanma:
O kararlar uygulanmaya başlandı

Lüleburgaz Belediyesi’nin yeni kurallar eklenen Zabıta Talimatnamesi uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda çöp konteyneri etrafına çöp alınamayacak şekilde park eden, konteynerin yerinin değiştirilmemesi başta olmak üzere çok sayıda karar Zabıta ekiplerince uygulanmaya başlandı. Bu doğrultuda ekipler, araçlarını söz konusu şekilde park eden sürücüler hakkında idari işlem yapıyor.

Lüleburgaz Belediyesi’nin geçtiğimiz ay güncellediği ve Lüleburgaz Belediye Meclisi’nden oy birliğiyle geçen Zabıta Talimatnamesi’ndeki kurallar uygulanmaya başlandı. Yeni kurallarla birlikte çöp toplama görevlilerinin konteynerlerden çöpleri almasına engel olacak şekilde park eden sürücüleri ilgilendirecek kararlara imza atıldı.

Güncellenen kurallar

Zabıta ekiplerince talimatnameye uymayan kişiler hakkında idari işlem uygulanmaya başlandı. Zabıta Talimatnamesi’nde uygulamaya konan yeni maddeler ise şöyle;

Çöp konteynerlerinin önüne ve etrafına konteynerlerin çöp toplama araçlarınca alınmasını engelleyecek şekilde araç park edilemez.

Belediyece çalışma yapılan alanlarda çalışmalara engel olacak şekilde mal-malzeme bırakılamaz ve park edilemez.

Belediye hizmet araçları için ayrılan alanlara başka araçlar tarafından park yapılamaz. Hizmet araçlarının bu alanlara giriş-çıkışını engelleyecek şekilde araç park edilemez.

Binaların ortak kullanım alanlarında ve arsalarda belediyeden izinsiz şekilde ürün ve malzeme satışı yapılamaz.

Belediye tarafından belirli noktalara yerleştirilen çöp konteynerleri banklar, çiçek saksıları ve benzeri kent mobilyalarını yeri değiştirilemez.

Belediye Başkanlığı’nca mevzuat hükümlerine uygun şekilde verilen emirlere ve yasaklara aykırı hareket edilemez.

KIRKLARELİ – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet