OBA’DA TARİH ALANYA BELEDİYESİ İLE YENİDEN CANLANIYOR

Alanya Belediyesi, Alanya sınırları içerisindeki kültür varlıklarının korunması ve yeniden canlandırılması adına projeler üretmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 14. Yüzyıla ait Oba Medresesi yeniden ayağa kalkıyor.AlanyaBelediyesi,...

Yayınlanma:
OBA’DA TARİH ALANYA BELEDİYESİ İLE YENİDEN CANLANIYOR

Alanya Belediyesi, Alanya sınırları içerisindeki kültür varlıklarının korunması ve yeniden canlandırılması adına projeler üretmeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 14. Yüzyıla ait Oba Medresesi yeniden ayağa kalkıyor.

AlanyaBelediyesi, Alanya sınırları içerisindeki kültür varlıklarının korunması içinyapılan çalışmalar kapsamında yeni projeler üretmeye devam ediyor. Çalışmalarkapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan Oba Medresesi, VakıflarGenel Müdürlüğü Vakıflar Meclisi’nin 06 Şubat 2017 tarih ve 93 sayılı kararıile restorasyon karşılığında 29 yıl süre ile Alanya Belediyesi tarafındankiralandı.

“TARİH YENİDEN CANLANACAK”

Alanya’dakiBeylikler Dönemi mimarisine ait önemli anıtsal yapılardan birisi olan ObaMedresesi’ni ziyaret eden ve başlatılan restorasyon çalışmalarını yerindeinceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tarihimizin önemli parçalarınıyeniden canlandırmak ilçemize ve turizme kazandırmak adına Alanya Belediyesiolarak daha önce pek çok noktada olduğu gibi Oba Medresesi’nde de restorasyonçalışmalarımıza başladık. Kısa süre içerisinde restorasyon çalışmalarınıtamamlayacağız ve Alanya’nın kültür varlıkları arasındaki yerini yenidenalmasını sağlayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet