“ÖĞRENCİLER MAĞDUR… KORKUTELİ YAZIR MAHALLESİNİN YIKILAN OKULU NE ZAMAN YAPILACAK?”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Antalya’nın Korkuteli İlçesinin Yazır Mahallesinde depreme dayanaksız olduğu ve yerine yenisinin yapılacağı sözü verilerek yıkılan 300 öğrencili okulun...

Yayınlanma:
“ÖĞRENCİLER MAĞDUR… KORKUTELİ YAZIR MAHALLESİNİN YIKILAN OKULU NE ZAMAN YAPILACAK?”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Antalya’nın Korkuteli İlçesinin Yazır Mahallesinde depreme dayanaksız olduğu ve yerine yenisinin yapılacağı sözü verilerek yıkılan 300 öğrencili okulun ne zaman yapılacağını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesiyle sordu.

Antalya İli Korkuteli İlçesi Yazır Mahallesinde bulunan ve çevre mahallelerden gelen çocuklarımız ile birlikte 300’ü geçen öğrencimizin okuduğu, biri 1 katlı biri 2 katlı ve biri de 4 katlı olmak üzere toplam 3 binada hizmet veren, Yazır Fevziye Polat İlk ve Ortaokul binaları depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle ve yerine yenisinin yapılacağı sözü verilerek 12.06.2021 tarihinde yıkılmıştır diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Yazır Fevziye Polat İlk ve Ortaokulu bir bölge okulu olması nedeniyle Yazır mahallesiyle birlikte yakın yerleşim yerleri olan Güzle, Bayatbademleri, Söğütcük, Kargın, Bayat ve Esenyurt mahallesi olmak üzere toplamda 7 mahalleye taşımalı eğitim hizmeti vermekteydi. Okulun yıkılmasıyla birlikte yaklaşık 300 öğrenci evlerine daha da uzak olan Korkuteli ilçe merkezine taşımalı eğitim için gitmektedir. Halihazırda Yazır Mahallesinde okul olarak sadece daha önce Antalya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmış ve 15 anasınıfı öğrencisinin okuduğu köy muhtarlık toplantı salonu vardır. Yeni okul binasının yapımına ilişkin bugüne kadar hiçbir gelişmenin olmayışı bölge halkının bu mağduriyetin daha ne kadar süreceğine ilişkin haklı şikayetlerine neden olmaktadır.” dedi.

TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “1)Depreme dayanıksız olduğu ve yerine yenisinin yapılacağı söylenerek yıkılan okul binasının yerine yapılacak olan yeni okulun inşaatına ne zaman başlanacaktır? Ne zaman inşaatı bitirilip eğitim vermeye başlayacaktır? ve 2) Söz konusu yeni okul binası yatırımı 2022 yılı yatırım programında var mıdır? Yoksa neden programa alınmamıştır? Ne zaman alınması planlanmaktadır?” sorularını yönelten Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Yeni okul inşaatı yatırım programında yoksa da derhal programa alınıp ödenek tahsisi yapılması sağlanmalıdır.” dedi.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet