Okullarda spor çalıştayı vali yazıcı başkanlığında yapıldı

Antalya Valiliği himayesinde, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Okullarda Spor Çalıştayı, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Çalıştayda...

Yayınlanma:
Okullarda spor çalıştayı vali yazıcı başkanlığında yapıldı

Antalya Valiliği himayesinde, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Okullarda Spor Çalıştayı, ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Çalıştayda konuşan Vali Yazıcı; “Sporun çocuklarımızın hayatının şekillenmesinde büyük bir rolü var” dedi.

Okullarda Spor Çalıştayı’na Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kaymakamlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Abdurrahman Aktop, Akademisyenler, ilgili kurum müdürleri, öğretmenler, antrenörler, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Antalya’da ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütülecek, öğrencilerde spor kültürünün yaygınlaştırılması, toplumsal gelişime katkı sağlanmak, zararlı alışkanlık ve kötü arkadaşlıklardan korunmasına destek olmak aynı zamanda kişisel gelişim ve sosyal beceri düzeylerinin geliştirilmesini amaçlayan Okullarda Spor Çalıştayı Vali Yazıcı başkanlığında toplandı.

Projeyle okullarda kurulacak spor alanları ve tesislerinde sürdürülebilir katılımın sağlanması hedeflenerek, çocukların erken yaşlardan itibaren sporla tanışıp, sporu bir yaşama şekli haline getirmelerinin hedeflendiği belirtildi.

Çocukların Geleceğine Olumlu Bir İvme Kazandıracağız

Okullarda Spor Çalıştayı’nda açılış konuşmasını yapan Vali Ersin Yazıcı; “Turgut Canseverin dediği gibi ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder.’ Biz şehirleri imar etmeye başladık. Ama sanki nesli biraz ihmal ediyor gibiyiz. Sizler sayesinde ihmal etmediğimizi en azından Antalya’da göstereceğiz. Bugün Şehrimizin geleceğinde etkili olacak şehrimizin geleceğinde güzellikler oluşturulacak bir çalıştay ve değerlendirme toplantısı için bir aradayız. İnanıyorum ki bugün burada alacağımız kararlarla kendimize koyacağımız hedeflerle ve yol haritamızla bu şehrin çocuklarının geleceğinin olumlu manada bir ivme kazanacağına inancım tamdır. Sizlere olan güvencimde tamdır.” dedi.

Çocuklarımıza Yön Vermemiz Gerekiyor

Gençlerden şikayet etmek yerine onlara farklı seçenekler sunulması gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Hepimiz gençlik nereye gidiyor, çocuklarda ahlak kalmadı, bilgisayardan gözü ayırmıyor, sohbet etmiyor gibi cümleler duyuyoruz. Çocuklarımız bilgisayarla veya benzeri aletlerle vakit geçirmesini engelleyecek bir güçte kalmadı. Teknoloji hayatımızın her alanında var. Bunu kontrollü bir şekilde öğretmemiz gerekiyor. Bunu öğretebilmek için de çocuğun hayatını çeşitlendirmek gerekiyor. Bu gerçeği görüp çocuğumuza yön vermemiz gerekiyor. Çocuklarımıza bütün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir ülke emanet edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti sınırları kolay bir coğrafya değil. Bu yüzden her yönüyle donanımlı, teknolojiyi yakalamış, insani değerlerle donatılmış, insanlığa hizmet eden ama doğal olarak da bilim ve teknolojide de dünyanın önünde koşan bir ülke yaratmamız gerekiyor. Bu manada çocuklarımıza ve gençlerimize karşı sorumluluklarımız var.” şeklinde konuştu.

Bu Şehrin En Kıymetlileri Çocuklarımız

Dezavantajlı olarak tanımlanan bölgelere daha çok önem verilmesi gerektiğini belirten Vali Yazıcı; “Alt gelir grubunun yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki okulları daha çok önemsememiz gerektiğini söylemek istiyorum. Bu şehrin en kıymetlileri çocuklarımız. Dezavantajlı bölge olarak tarif edilen mahallelerdeki ilk ve ortaokullar başta olmak üzere oradaki çocuklarımızı hayata daha iyi hazırlamamız gerekiyor. Bunu yapmanın en kolay yollarından birisi de spordur. Bu mahallelerde yaşayan çocuklar çok zeki olmasına rağmen hepsi eğitimde başarılı olamıyor. Çünkü hayatını düzene sokamıyor, istikrarlı ve disiplinli olamıyor. Daha savruk ve alıngan oluyor. Çocuğu ortamdan alıp kurtaracak, kafasını başka bir yere götürecek birkaç tane argüman var. Bunlardan en önemlisi spor yaptırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Dezavantajlı İlçelerden Başlayacağız

Pilot okulların tespit edildiğini, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinden başlanacağına değinene Vali Yazıcı; “Dar gelirli ailelerin çocukları spor yapamıyor çünkü masraftan korkuyor. Hepimiz hayatımızda bir şekilde spor yapmışızdır. Otomatik olarak bir kazanma hırsı yükleniyor, kimsenin bir şey yapmasına gerek yok. Bu bize neyi sağlıyor. Kazanma hırsı yüklendiğinde içinde bulunduğu kötü atmosferden dolayı hiçbir hayali olmayan çocuğumuz bir iki maç kazanınca kendine güvenmeye başlıyor. Bir hedef oluşturuyor kendine. Birkaç tane maç kazanınca özgüveni artıyor, hedefleri oluyor ve hepsinden de önemlisi disiplinin içine giriyor.” dedi.

Çocuklarımızın Spor ile İlgili İhtiyaçlarını Biz Karşılayacağız

Çocukların seçtikleri spor dallarıyla ilgili malzemelerini devlet olarak karşılayacaklarını söyleyen Vali Yazıcı; “Bu çocukların bireysel malzemelerini biz alacağız. Rize’de de Balıkesir’de de velilerimizi ikna etmek için birçok toplantıya gittim. Veliler bunlar hemen parçalanırsa ne yapacağız yenisini alamayız diyorlar. Onlara şunun garantisini verdik. Seçtiği sporla ilgili malzemelerini bizler almaya devam edeceğiz. Çünkü biz devlet olarak bunu yapmalıyız. Gençlerimizi sporla buluşturmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Spor Gençlerimizi Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutar

Sporun gençleri her türlü kötü alışkanlığa karşı koruyacağını ifade eden Vali Yazıcı; “İlkokul 2’nci sınıf ve 7’nci sınıfa kadar olan öğrencilerimizin tümünün spor yapmasını sporla uğraşmasını istiyoruz. Gençlerimizi spor yapmak için zorlayacağız. Çünkü sporun gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan koruyacağına inanıyorum. Ailelerimizi de sporun gücüne inandırarak çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda yardımlarını isteyeceğiz. Gençlerimizin spor yapacağı malzemeleri alarak, gençlerimize yaptırabileceğimiz spor seçenekleri sunarak ilgi alanlarına göre yönlendirmelerini yapacağız.” diye konuştu.

Ata Sporumuza Pozitif Ayrımcılık Yapalım

Çocukların spor seçimlerinde özgür bırakılmaları gerektiğini fakat ata sporumuz olan güreşe karşı pozitif ayrımcılık istediğini dile getiren Vali Yazıcı; “Ata sporumuz olan güreşe karşı sizlerden pozitif ayrımcılık talep ediyorum. Tarihten bu yana bizim için önemli bir değer olan güreşi biraz da olsa çocuklarımıza özendirmeye çalışalım. Ama kesinlikle zorlama olmamalı. Çocuklarımız kendi istemedikleri bir bölümü seçmemeli. Tüm çocuklarımızı yetkili hocalarla antrenörlerle gençlerimizi spora teşvik etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bir İşi Yapabilmek İçin Hukuksal Uygunluk, Bütçe ve İnsan Kaynağı Lazım

Projelerin gerçekleştirilebilmesi için 3 ana temanın olması gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Bir proje yaparken veya geliştirirken hepinizin desteğine ve fikrini ihtiyacımız var. Ama bu projelerde bir iş yapmak için önce yetkimizin olması lazım. Bu yüzden lütfen projelerde hukuksal olarak yetkilerimizin içinde önerilerle oluşturalım. İkincisi ise bütçe lazım. Önerileriniz bizim bütçemize uygun gerçekleştirebileceğimiz öneriler olsun. Üçüncüsü de bir işi yapabilmek için insan kaynağına ihtiyaç gerekiyor. Bu konuda Allah’a şükür çok başarılıyız. İnsan kaynağımız yeterince var.” ifadelerini kullandı.

Antalya’da Hızlı Bir Tesisleşme Başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, gençlikten büyük umutları olduğunu belirterek; “Gençliğe büyük önem verilmeli, ihtiyaçları harfiyen yerine getirilmelidir. Sporun tabana yayılması ile ilgili çalışmalar, spora yatırımları arttırdı ve Antalya’mızda hızlı bir tesisleşme başladı. Bütün okulların Okul sporlarına katılmalarını istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda okullarımız için projeler geliştiriyoruz. Spor kültürünü yaygınlaştırmak için 19 ilçemizde 95 okulumuza spor eğitim merkezi istasyonları kuruyoruz. Antrenman salonları, semt sahaları, atletizm, cimnastik, basketbol, voleybol, futbol gibi her alanda imkân bulan erişilebilirliğin en üst düzeyde olduğu bir çalışma modeli ile inşallah sporu ve gençliğe yeni bir ivme kazandırarak, Türk sporunun en yukarılara taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

Aldığımız Kararları Teker Teker Uygulayacağız

Çalıştay sonuç raporunun açıklanmasından sonra konuşan Vali Yazıcı; “Gençliğe hizmet kadar insanı onurlandıran bir şey yok. Güzel sonuçlar çıkacak, toplumsal anlamda olumlu bir sinerji oluşturacağız. Bu çalıştay Antalya’mız ve geleceğimiz için çok önemli. Dezavantajlı diye adlandırılan yerleri önceleyerek, çalıştayımızda aldığımız kararları teker teker uygulayacağız. Herkes ben ne yapabilirim diye yola çıktığında harika bir iş oluşacaktır. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Heyecanlı ve samimi şekilde burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet