Okuma ve yazma sevdalılarının yeni adresi Balat

ISTANBUL (TR) - Okuma ve yazmaya gönül verenler, Ağustos ayından bu yana Balat’taki Olmadık Projeler Atölyesi’nde buluşuyor. Yeni nesil yazar platformu Yazım Kılavuzu ile Olmadık Projeler’in düzenlediği atölyeler, çarşamba...

Yayınlanma:
Okuma ve yazma sevdalılarının yeni adresi Balat

ISTANBUL (TR) - Okuma ve yazmaya gönül verenler, Ağustos ayından bu yana Balat’taki Olmadık Projeler Atölyesi’nde buluşuyor. Yeni nesil yazar platformu Yazım Kılavuzu ile Olmadık Projeler’in düzenlediği atölyeler, çarşamba 19:00 - 21:00, cumartesi günleri ise 14:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Ekim sonuna kadar devam edecek program kapsamında, yazarlarla kitapları ve yazarlık serüvenleri hakkında kahve sohbetleri yapılıyor. “Hikayeye Dair Her Şey” ve “Editörlerle Baş Başa” etkinlikleri; yazmaya meraklı olan herkese açık. Balat’taki etkinliklerde ayrıca, sevilen klasik eserlerdeki karakterler, tiyatro sanatçıları tarafından canlandırılarak ete kemiğe büründürülüyor. Etkinlikler, Olmadık Projeler Atölyesi’nin kütüphane alanında düzenleniyor.

Hikayeye Dair Her Şey (6 - 13 - 20 - 27 Eylül | 19:00-21:00)
Sahip olduğu fikri hikayeleştirmek isteyen herkes, çarşamba akşamları düzenlenen atölyeye katılabiliyor. Senaryo, roman ya da öykü kurgulamak için izlenmesi gereken yöntemin, örnekler üzerinden anlatıldığı atölyenin moderatörü, senarist ve senaryo danışmanı Akın Tek.

Editörlerle Baş Başa (9 Eylül | 14:00 - 16:00)
Yazmaya meraklı olan ve yazmayı deneyen herkes, metinlerinden birer sayfa örnek getirerek editörlerle aynı masada yazdıklarını değerlendirme fırsatını buluyor.

Yazarlarla Kahve Sohbetleri (16 - 30 Eylül | 14:00 - 16:00)
İlki 19 Ağustos'ta Sezgin Kaymaz’la gerçekleştirilecek etkinlikte, yazarlarla kitapları ve yazarlık serüvenleri üzerine kahve eşliğinde sohbetler yapılıyor. Etkinlik kapsamında, 16 Eylül’de Özgür Mumcu ve 30 Eylül’de Algan Sezgintüredi konuk ediliyor.

Kitap Karakterleriyle Aynı Masada (23 Eylül | 14:00 - 16:00)
Sevilen klasik eserlerdeki karakterler ete kemiğe bürünüyor! Ünlü karakterleri canlandıran tiyatro sanatçıları, katılımcılarla aynı masayı paylaşarak, karakter üzerinden kitabı ve karakteri analiz ediyor.


Olmadık Projeler Hakkında
2016 yılının Ocak ayında Balat’ta, üreten ve geliştiren herkesi desteklemek, onlara ücretsiz alan ve üretim olanağı sağlamak amacıyla A. Seçkin Canan tarafından kuruldu. İnsan yetkinliklerini üretime dönüştürmeyi hedefleyen HuaaS iş modelinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Olmadık Projeler, bugüne kadar 3 girişimi hayata geçirdi. Olmadık Projeler ekibine ve tüm girişimlerine ev sahipliği yapan Balat’taki Olmadık Projeler Atölyesi’nin giriş katında ortak çalışma alanı, alt katında tasarımcılar ve emeğiyle üretenler için atölye, üst katında ise tematik bir kütüphane bulunuyor. Atölyenin kapıları, birlikte üretmek ve çalışmak isteyen herkese açık.
olmadikprojeler.com

Yazım Kılavuzu Hakkında
Yazar, editör ve yayıncı Şeniz Baş ile akademisyen Pınar Akseki tarafından kurulan Yazım Kılavuzu; okuma sevdalısı, yazma meraklısı, idealizmini her şeye rağmen yitirmemiş ve maceracı bir ruha sahip edebiyat ajansı olarak faaliyet gösteriyor. Temel amacı Türkiye’nin dört bir yanından bilgiye ulaşmaya ve kelimelerinin değerini bulmaya çalışan yazı tutkunlarına dijital yoldan ya da birebir çalışmalarla aktarımlarda bulunmak olan ajans, yazı yolculuğunun her aşamasında; ilk fikirden son cümleye, kapağından basımına kadar kalem tutanının yoldaşı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca düzenlediği atölye, panel, söyleşi ve kursların yanı sıra edebiyatın değerli yazar ve editörleriyle bir araya gelinmesini sağlayarak paylaşımın artması, iletişimin güçlenmesi ve yeni iş birlikleri kurulmasını hedefliyor.
yazimkilavuzu.com.tr

Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet