Oscar adayı yönetmen Göbeklitepe film festivali Jüri başkanı oldu

Şanlıurfa’da Sinemacılar Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın tarihini tanıtmak amacı ile Göbeklitepe film festivali adında film festivali düzenliyor.Şanlıurfa’da bir grup sinemacı Şanlıurfa’yı tanıtmak ve genç sinemacıları...

Yayınlanma:
Oscar adayı yönetmen Göbeklitepe film festivali Jüri başkanı oldu

Şanlıurfa’da Sinemacılar Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın tarihini tanıtmak amacı ile Göbeklitepe film festivali adında film festivali düzenliyor.

Şanlıurfa’da bir grup sinemacı Şanlıurfa’yı tanıtmak ve genç sinemacıları desteklemek adına Şanlıurfa’da gelenekselleşecek bir film festivali organize etmek için buluştu.

Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın tanıtımına katkı sunacak olan film festivali için kurulan Göbeklitepe Tanıtım, Kültür, Sanat, Eğitim, Araştırma ve Turizm Derneği direktörlüğünde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali için festival komitesi festivale katılacak filmler için film çağrısına çıktı.

Festivale başvuru çağrısı yapıldı

4-6 Kasım tarihleri arasında Şanlıurfa’da bulunan tarihi Reji Kilisesinde düzenlenecek olan film festivalinin başvuruları dijital film festivali başvuru platformu olan Filmfreeway internet sitesi üzerinden ayın 24’den itibaren kabul edilecek. Festivale başvurular dünyanın her yerinden olabileceği gibi Türkiye ve Şanlıurfalı sinemacılar filmleri ile başvuruda bulunabilecek.

Şanlıurfa’da bir ilk olacak

Şanlıurfalı sinema ve sanatçılardan oluşan Film festivali komitesi adına açıklama yapan festival direktörü Mustafa Deniz Doğan, Göbeklitepe film festivalinin Şanlıurfa’da bir ilk

olacağını ve festivalin tarihin sıfır noktasında bulunan Göbeklitepe’nin hali hazırda yapılan

tanıtımlarına katkıda bulunacağı ve bu sayede Şanlıurfa’da da film sanatının gelişeceğini ifade

etti.

Mustafa Deniz Doğan;” Şanlıurfa’da bu alanda bir ilk olacaktır, Şanlıurfa’nın tarihi dokusuna

dokunacak ve Şanlıurfa’nın tarihini tanıtacağız. Film festivali sürecinde dünyanın birçok ülkesinden sinema sanatçıları ve sinema severler Şanlıurfa’yı ziyaret edecek, Şanlıurfa’yı

tanıyacaktır. Klaus Schmidt’in keşfi aracılığı ile Dünya’ya Şanlıurfa’yı tanıtmayı hedefliyoruz. Ayrıca Göbeklitepe film festivali kapsamında merhum Klaus Schmidt’in Şanlıurfa’ya yaptığı hizmetlere teşekkür mahiyetinde Klaus Schmidt Seyirci Ödülü vereceğiz.” dedi.

Göbeklitepe film festivali kapsamında birçok film Şanlıurfa’da gösterimi yapılacak aynı zamanda birçok sinemacı da bu kapsamda Şanlıurfa’ya gelip festivale katılacak ve film söyleşileri düzenlenecek.

Jüri Başkanı Oscar adayı yönetmen

Film Festivali Uluslararası yarışma bölümü Jüri başkanı Gürcistanlı ünlü yönetmen, Oscar adayı ve Karlovy Vary Kristal Küre Büyük Ödülü sahibi George Ovashvili yapacak. Ovashvili, 2014 yılında Mısır adası filmi ile Gürcistan’ın Oscar adayıydı.

Festivalin ulusal yarışma bölümünün Jüri başkanlığını ise Eğitimci-Yazar ve Şanlıurfa BŞB Kültür ve Turizm Daire Başkanı Niyazi Kocadağ yapacak.

Başkan Yavuzel;” Yeni sinemacılara ilham kaynağı olacak”

Dernek yönetim kurulu başkanı ve sinema yönetmeni Ahmet Yavuzel;” Kendi memleketlerini tanıtmak için zamanında bizimle aynı heyecan ile yola çıkan sinemacıların gelenekselleştirdiği film festivalleri günümüzde Türkiye ve Uluslararası film platformlarında saygın yerleri

bulunmaktadır. Bizde bugün Göbeklitepe Film festivali ismi ile 1.sini yapacağımız film

festivalini gelenekselleştirerek Göbeklitepe ve Şanlıurfa’nın tanıtımını üstümüze düşen kısmını yapmayı amaçlıyoruz. Bu film festivali ile Şanlıurfa’da sineması gelişecek ve yeni

sinemacılara ilham kaynağı olacak, bu topraklardan yeni sinema yapıtları çıkacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet