Oyun sandıkları Filistinli çocuklar için yola çıktı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için tasarladığı “Benim Oyun Sandığım” seti, Filistinli çocuklar için yola çıktı.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde...

Yayınlanma:
Oyun sandıkları Filistinli çocuklar için yola çıktı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için tasarladığı “Benim Oyun Sandığım” seti, Filistinli çocuklar için yola çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde "Benim Oyun Sandığım" Erken Çocukluk Eğitimi Setlerinin Filistinli çocuklara gönderilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyecek nitelikte hazırlanan Filistinli 1000 aileye ulaştırılacak oyun sandıklarının içinde boya seti, büyüteç, dama taşları, geçmeli birim küpler, geometri tahtası ve lastikleri, kale yapı blokları, kırtasiye seti, ksilofon, oyun halısı, eşleştirme kartları, oyun hamuru, oyuncaklar gibi materyaller yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, düzenlenen törende konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

Milli Eğitim Bakanlığının kendi ürünlerinden oluşan bir sandık bu. İçindeki materyaller bilim insanları tarafından özel olarak seçildi ve çocukların gelişim düzeyleri dikkate alınarak oluşturuldu. Benim Oyun Sandığım seti, bizim sahada deneme imkanı bulduğumuz çok pratik bir sandık ve çocukların eğitimine gerçekten büyük katkı sağladığını düşünüyoruz.

Bu eğitim setinin içinde 31 ayrı materyal, 52 farklı ürün var. Sandığın üretimi, hazırlanması tamamen burada yapıldı. Oyun sandığının içinde 'Bir Şeyden Çok Şey' kitabı, boya seti, büyüteç, dama taşları, geçmeli birim küpler, geometri tahtası, kale yapı blokları, kırtasiye seti, ksilofon, oyun halısı, eşleştirme kartları, oyun hamuru ve birçok oyuncak mevcut. Bin adet hazırlanan bu sandıklara Türk ve Filistin bayrağı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın Türkçe ve Arapça mesajları da yerleştirildi. Ayrıca 'Benim Oyun Sandığım' içindeki materyallerin amacını açıklayan, çocuk gelişimi konusunda aileleri bilgilendiren rehberimiz de var. Bu rehber Türkiye Cumhuriyeti'nin mesajlarını da içeriyor" 

Hibya Haber Ajansı

Millî Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitime erişemeyen çocuklar için tasarladığı “Benim Oyun Sandığım” seti, Filistinli çocuklar için yola çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet