Özbekistanlı Turizm Temsilcilerinden

Özbekistanlı Turizm Temsilcilerinden Vali Karaloğlu’na ZiyaretVali Münir Karaloğlu Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkan Danışmanı, Sadık Badak ile beraberinde Özbekistan’dan gelen komite üyelerini makamında...

Yayınlanma:
Özbekistanlı Turizm Temsilcilerinden

Özbekistanlı Turizm Temsilcilerinden Vali Karaloğlu’na Ziyaret

Vali Münir Karaloğlu Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkan Danışmanı, Sadık Badak ile beraberinde Özbekistan’dan gelen komite üyelerini makamında kabul etti.

165 ülkeden temsilcilerin katıldığı 2. Hestourex Dünya Sağlık, Spor, Alternatif Turizm Kongresi ve Fuarı için Antalya’ya gelen Özbekistanlı Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Temsilcileri, eski Antalya Milletvekili ve Komite Başkan Danışmanı Sadık Badak ile Vali Münir Karaloğlu’na ziyarette bulundu.

Komitenin ziyaretinden dolayı memnuiyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın turizmde Türkiye’nin çok önemli ve en gelişmiş merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.

ÖZBEKİSTAN ATA YURDUMUZ

Özbekistan ile Türkiye arasında son dönemde karşılıklı ziyaretlerin artması ve ilişkilerin iyileşerek gelişmesinin her alanda görüldüğü gibi turizmde de arttığına dikkat çeken Vali Karaloğlu, “Türkiye’de anket yapılsa en çok merak edilen ve gidilmek istenen ülke Özbekistan çıkar. Özbekistan bizim millet olarak hem şehir hayatımızı hem kültürel ve inanç değerlerimizi şekillendiren, kitaplarını okuduğumuz önemli bir medeniyet merkezidir, ata yurdumuzdur. Eminim ki Özbekistan’daki insanlarda Türkiye’ye gelmek istiyorlardır. Bu iki ülke insanımızın isteklerini yerine getirebilirsek karşılıklı ilişkilerin daha da gelişmesine vesile oluruz” dedi.

TÜRK İŞ ADAMLARINDAN DESTEK BEKLİYORLAR

Vali Münir Karaloğlu’na kabulünden dolayı teşekkürlerinin sunan Özbekistanlı komite temsilcileri, Antalya’nın turizmin yanında, tarımda, ticarette ve sanayide de öncü bir şehir olduğunu ifade ederek Karaloğlu’na, Antalya’nın başarısındaki tecrübe ve birikimlerinden istifade etmek ve girişimci iş adamlarının ülkelerine yatırım yapmalarını istediklerini açıkladı. Temsilciler Vali Karaloğlu’nu ve sektör temsilcilerini Özbekistan’da misafir etmekten memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

Temsilcilere Antalya’nın turizmdeki ve başarılarını anlatan Vali Münir Karaloğlu iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek ve adına ortak çalışmaların yapılabileceğini tecrübe paylaşımlarının aktırılabileceğini, Özbekistanlı personellere Antalya’da eğitimlerin verilebileceğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına görüşlerin belirtildiği ziyaretin ardından Vali Münir Karaloğlu Özbekistanlı temsilcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet