“Pahalı, Bayat ve Kalitesiz Kuruyemişlerden Uzak Durun”

Kuruyemişin en taze ve en uygun olanı bakkal ve kuruyemişçi esnafında olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulusal ve yerel zincir marketler ile AVM’ler tüm...

Yayınlanma:
“Pahalı, Bayat ve Kalitesiz Kuruyemişlerden Uzak Durun”

Kuruyemişin en taze ve en uygun olanı bakkal ve kuruyemişçi esnafında olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ulusal ve yerel zincir marketler ile AVM’ler tüm esnaf ve sanatkârımızı olumsuz etkilediği gibi kuruyemişçi esnafımızın da ekmeğini böldü. Yeni yılın yaklaşması ve yılbaşının vazgeçilmez çerezlerinden olan kuruyemişleri alırken çok dikkatli olunmalı” uyarısında bulundu.

“KURUYEMİŞÇİ ESNAFIMIZ DA ZİNCİR MARKETLERDEN ZARAR GÖRÜYOR”

Büyük ve zincir marketlerin kuruyemişi hem çok pahalı hem de düşük kalitede sattığını öne süren Palandöken, “Yeni yılı fırsat bilip elde kalan günü geçmiş ürünleri piyasaya sürüyorlar. Kuruyemişin en taze ve en fiyatı uygun olanı bakkal ve kuruyemişçi esnafımızda mevcut” diye konuştu. Zincir marketlerin tüm sektörlerdeki esnaf ve sanatkâr gibi kuruyemişçi esnafını da olumsuz etkilediğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye’nin dört bir yanını saran, nerede ise her ilçede her mahalle ve sokak aralarında muhakkak şube açan zincir marketler ile metropol şehir ve noktalarda açılan AVM’ler tüm sektörlerdeki esnafımızın ekmeğini böldüğü gibi, kuruyemişçi esnafımızı da olumsuz etkiliyor. Hazır paketli, üretimi aylar öncesinde yapılmış, içerisinde ne olduğunu görmeden bilmeden aldığımız ve üstelik de normalin iki-üç katı fazla fiyatta olan kuruyemiş satıyorlar. Halbuki kuruyemişin en tazesi ve en uygununu istenilen miktarda kuruyemişçi ve bakkal esnafımızdan hem de ürünün tadına bakarak alınır. Yılbaşının yaklaştığı bu günlerde o akşam için hazırlık ve alışveriş yapan vatandaşlarımız boşu boşuna çoğu bayat ve pahalı kuruyemişi büyük marketlerden alarak zarara girip sağlıklarını tehlikeye atmasınlar” diye konuştu. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet