Pandemi döneminde tarım sektörü ve alacak riski yönetimi değerlendirildi

Tarfin Tarım A.Ş. Kurucusu Mehmet Memecan ve Bayer Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Bölgesel Kredi Risk Müdürü M.Türker Aydın’ın katıldığı yayında pandemi döneminde tarım sektörü ve alacak riski yönetimi konusu değerlendirildi.Findeks...

Yayınlanma:
Pandemi döneminde tarım sektörü ve alacak riski yönetimi değerlendirildi

Tarfin Tarım A.Ş. Kurucusu Mehmet Memecan ve Bayer Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Bölgesel Kredi Risk Müdürü M.Türker Aydın’ın katıldığı yayında pandemi döneminde tarım sektörü ve alacak riski yönetimi konusu değerlendirildi.

Findeks ev sahipliğinde her ay farklı sektörün ele alındığı “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar serisi tüm hızıyla devam ediyor. Tarım sektörünün konuk olduğu webinarın ikincisi İrfan Donat’ın moderatörlüğünde Tarfin Tarım A.Ş’nin Kurucusu Mehmet Memecan ve Bayer Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Bölgesel Kredi Risk Müdürü. M. Türker Aydın’ın katılımıyla 25 Aralık 2020 Cuma günü düzenledi. 

Gerçekleştirilen canlı yayında, pandemi döneminin tarım sektörü üzerine yansımaları, tarım sektöründe dijitalleşme, akıllı tarım, finansal okuryazarlık, tarım sektöründeki iş modelleri ve bu kapsamda Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanımı ile alacak risk yönetimi konuları ele alındı.

Tarfin Tarım A.Ş Kurucusu Mehmet Memecan, tarım sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanmasının altını çizerken, "Yaşadığımız günler gösterdi ki, Türk tarımı her ne kadar belli sorunlar ile karşı karşıya olsa da çiftçilerimiz üretmek ve üretimin devamlılığını sağlamak için emeklerini fedakârca sergiliyor. Bugün özel sektör olarak, çiftçilerimiz için atacağımız her adım, yarın daha güçlü bir ekonomi, daha sağlıklı bir gelecek, daha sürdürülebilir bir üretim getirecek. Biz Tarfin olarak üzerimize düşeni yapmak için hazırız, daha fazlasını başarmak için teknoloji ve dijitalleşme alanında önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden birisi olduğumuzu vurgulayan Bayer Türkiye ve Ortadoğu Ülkeleri Bölgesel Kredi Risk Müdürü. M. Türker Aydın ise “Dünyanın en büyük tarım ülkelerinden birisiyiz. Tarımda daha verimli olmak, çiftçilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi için önem taşımaktadır. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz öncelikle dijitalleşmenin getirdiği avantajlardan yararlanmalı, oluşan tarımsal veriyi değerlendirmeliler, böylece verimliliklerini arttırabilirler. Bununla birlikte finansal risk ve fırsatları daha doğru yorumlamak için iyi bir finansal okuryazar olmaları da bir diğer önemli konu, Findeks bu yönde çok pratik çözümler sağlıyor.”  ifadesini aktardı.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet