Pastörize sütte en çevreci ambalaj: Ecolean

Doğada çözülebilen, çevreye duyarlı pastörize süt ambalajı Ecolean, Eker’den.Sektörde gerçekleştirdiği ilkler ile adından söz ettiren Eker Gıda, süt ve süt ürünleri konusunda 39 yıldır tüketicisini lezzet ve tazelikle...

Yayınlanma:
Pastörize sütte en çevreci ambalaj: Ecolean

Doğada çözülebilen, çevreye duyarlı pastörize süt ambalajı Ecolean, Eker’den.

Sektörde gerçekleştirdiği ilkler ile adından söz ettiren Eker Gıda, süt ve süt ürünleri konusunda 39 yıldır tüketicisini lezzet ve tazelikle buluşturuyor. Son 10 yıldır aralıksız büyümesini, yeni açtığı cep depolar ile taçlandıran Eker Gıda, ileri teknolojileri ile olduğu kadar doğaya ve çevreye verdiği önemle de dikkat çekiyor.

35 milyon Euro’ya mal olan yeni fabrikasında çevre standardını yükselten Eker Gıda,  ürünlerinde de aynı duyarlılığı gösteriyor.

Yarınların bugünden başladığına inanan Eker Gıda,  günlük sütünde Türkiye’de bir ilk olan çevreci ambalaj kullanıyor.  ‘Lean pack’ denilen ve yüzde 60 oranında kalsiyum karbonat içeren yumurta kabuğundan esinlenerek üretilen çevre dostu ambalajı,  Türkiye’de ilk kez 2002 yılında Eker pastorize süt üretiminde kullanıldı. Plastik kadar esnek ve dayanıklı bir ambalaj maddesi olan tamamen doğal maddelerden yapılan EcoLean, güneş ışığı altında toprakta bir yıl içinde eriyip yok oluyor.

Eker’in bu çevreci günlük süt ambalajı, sempatik görüntüsü ile de ilgi çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet