Pfizer’dan Rahatlatan Aşı Açıklaması

Covid-19 hastalığı mutasyona uğrayarak tüm dünyanın ikinci bir paniğe girmesine sebep oldu. Aşıların yeni uygulanmaya başlandığı bu günlerde salgının mutasyona uğraması, akıllara “Aşı, mutasyona uğrayan Covid-19’da...

Yayınlanma:
Pfizer’dan Rahatlatan Aşı Açıklaması

Covid-19 hastalığı mutasyona uğrayarak tüm dünyanın ikinci bir paniğe girmesine sebep oldu. Aşıların yeni uygulanmaya başlandığı bu günlerde salgının mutasyona uğraması, akıllara “Aşı, mutasyona uğrayan Covid-19’da da etkili olacak mı” sorusunu getirdi. BioNTech ile birlikte Covid-19 aşısı üreten ABD’li ilaç şirketi Pfizer’den tüm dünyayı rahatlatan bir açıklama geldi. Pfizer, aşının mutasyona uğramış Covid-19’da da etkili olduğunu duyurdu.

Dünya’da ilk olarak 2019 yılının sonunda görülen ve ardından hızla yayılan Covid-19 virüsü için aşı çalışmaları tamamlandı ve uygulanmaya başlandı. Tüm dünya, uzun süre devam eden çalışmaların ardından insanlar üzerinde uygulanmaya başlayan aşının heyecanını yaşarken, Covid-19 hastalığının mutasyon haberi ile tekrar bir panik başladı.

Aşıların, mevcut korona virüsten yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu tespit edilen mutasyonlu korona virüste de etkili olup olmayacağı tartışılırken, Amerikan ilaç şirketi Pfizer’den rahatlatan bir açıklama geldi. BioNTech ile birlikte Covid-19 aşısı üreten ABD’li ilaç şirketi Pfizer, aşının mutasyona uğramış Covid-19’da da etkili olduğunu açıkladı.

ANCAK…
Pfizer, 16 farklı mutasyona uğramış korona virüs üzerinde çalışma yaptıklarını ve aşının her birinde etkili olduğunu duyurdu ancak 17’nci bir mutasyon için bir açıklama yapılamayacağını da açıklamalarına ekledi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet