Piyasanın yönü

BIST100…1,500 Puan Seviyesi Üzerini Test Ettikten Sonra Geri Çekildi…Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi günü %0.39 değer kaybıyla 1,490 puandan tamamladı. Gün içerisinde 1,506 puana yükselerek rekor seviyeleri test ettikten sonra...

Yayınlanma:
Piyasanın yönü

BIST100…1,500 Puan Seviyesi Üzerini Test Ettikten Sonra Geri Çekildi…Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi günü %0.39 değer kaybıyla 1,490 puandan tamamladı. Gün içerisinde 1,506 puana yükselerek rekor seviyeleri test ettikten sonra gelen kar satışlarının etkisiyle geri çekildi. Global piyasalar ABD’nin Georgia eyaletindeki ikinci tur senato seçimlerini ve Avrupa’da koronavirüs vaka sayılarındaki artış üzerine sıkılaştırılan karantina önlemlerini takip ediliyor. Karantina önlemlerindeki sıkılaştırmaların şimdilik risk iştahı görünümünü bozmuş olduğu söylenemez. ABD vadelilerindeki satıcılı seyir Asya tarafında da hissediliyor. Endeksin güne hafif satıcılı başlaması, dün 1,500 puan seviyesinin üzerinde kalamayan ve kar satışlarının baskısı altıda kalan endeksin haber akışına bağlı olarak bu seviyeleri tekrar test etmesi beklenebilir.

 

 

USDTRY…TL Cinsinden Varlıklar Yatay Bir Görünüm Sergilemekte… Ticaret Bakanlığı Aralık ayı dış ticaret verilerini açıkladı. Aralık ayı ihracatı %16 artışla 17.84 milyar dolara yükseldi. 2020 yılı ihracatı 169.5 milyar dolar olurken, dış ticaret açığı 49.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dolar TL kuru 7.36-7.43 bandında dalgalandı. Koronavirüs vaka sayılarındaki artış ve alınan karantina önlemleri gelişen piyasa ülke para birimleri üzerinde baskı kuruyor. Dolar TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde yataya yakın bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURTRY…Yatay Bir Görünüm Sergiliyor…Euro TL kuru yeni işlem gününde 9.08 seviyelerinde işlem görürken yatay bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURUSD… Son 33 Ayın En Yüksek Seviyesini Test Etti… Karantina tedbirlerinin tekrar sıkılaştırılmaya başladığı Avrupa’da risk iştahı zayıf seyrediyor. Euro Dolar paritesi 1.2327 civarında işlem gördükten sonra son 33 ayın en yüksek seviyelerinden geriledi. Georgia eyaletinde gerçekleştirilen seçimlerde Demokratların senatoda da üstünlüğü saplaması daha fazla regülasyon ve vergi artışı korkusunu besliyor. Diğer taraftan kesin bir Demokrat zaferi daha fazla mali teşvik anlamına da geliyor.

 

 

XAUUSD… Mali Teşvik Beklentisinden Destek Buldu… Altın yatırımcısı ABD’nin Georgia eyaletinde gerçekleştirilen senato seçimlerini takip ediyor. Demokratların senatoda 2 sandalye daha kazanması mavi dalga senaryosuyla birlikte Biden’ın vaatlerini daha kolay gerçekleştirebilmesinin önünü açacakken, daha fazla mali teşvik paketi beklentisinin altın fiyatlarını desteklemeye devam etmesi beklenebilir. Gece saatlerinde 1,955 $ seviyesini test eden altın sabahın ilk saatlerinde 1,944 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GAUTRY… Kurdaki Geri Çekilmenin Etkisiyle Düştü… Altının ons fiyatı yükseldi. Gram altın Dolar TL’deki geri çekilmenin etkisiyle düştü. 462 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Suudi Arabistan Sürpriz Üretim Kesintisi Kararı… OPEC+ üyeleri arasında üretim kesintisinde mevcut seviyeleri devam ettirme veya üretimi arttırma konusundaki fikir ayrılıkları devam ederken, Suudi Arabistan sürpriz bir kararla günlük 1 milyon varillik ek üretim kesintisi kararı aldı. Brent petrol dün %4’e yakın değer kazandı. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde 54 $ seviyesinde işlem görüyor.

 

 

S&P500…Günü Artıda Tamamladı… S&P500 endeksi Georgia’da yapılan ikinci tur Senato seçimleri öncesinde yataya yakın açıldıktan sonra günü değer kazancıyla tamamladı. S&P500 endeksi %0.73 değer kazancıyla 3,728 puana yükseldi. Seçim sonucunda Demokratların elde edebileceği kesin bir zafer teknoloji hisseleri üzerinde daha fazla vergi beklentisi nedeniyle baskı yaratırken, aynı zamanda daha fazla mali teşvik paketi beklentisi fiyatlanıyor.

Kaynak Alan Yatırım 
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet