Politika Değişiklikleri Finansal Tüketiciye Zarar Veriyor

Kredi Tahsilat Sürecine Yönelik Politika Değişiklikleri Finansal Tüketiciye Zarar VeriyorBanka, faktoring, finansal kiralama ve finansman kuruluşlarının tahsili gecikmiş kredilerini devralarak, bankalara hem nakit kaynak aktaran hem...

Yayınlanma:
Politika Değişiklikleri Finansal Tüketiciye Zarar Veriyor

Kredi Tahsilat Sürecine Yönelik Politika Değişiklikleri Finansal Tüketiciye Zarar Veriyor

Banka, faktoring, finansal kiralama ve finansman kuruluşlarının tahsili gecikmiş kredilerini devralarak, bankalara hem nakit kaynak aktaran hem de bankaların uzmanlık alanı olmayan bir konuda verimsiz bir faaliyet göstermesinin önüne geçen Varlık Yönetim Şirketleri, bankalara hem nakit kaynak aktarımında bulunuyorlar, hem de bankaların uzmanlık alanı olmayan bir konuda verimsiz bir faaliyet göstermesinin önüne geçiyorlar.

Tahsilat Sisteminin Etkin Olmaması Tüketiciyi Mağdur Edebilir

Etkin ve verimli bir tahsilat sistemi olmadığında, bankaların kredi vermekte daha çekingen davranacağını belirten Turkasset Varlık Yönetim A.Ş, CEO’su ve Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili Sn. Hilmi Güvenal, potansiyel kredi müşterisinin de kredi almakta zorlanacağına değiniyor.

Kredi politikalarının sıkılaştırılması, düşük kredi puanına sahip olan müşteriler başta olmak üzere, kredi müşterilerinin istediğinden az kredi imkanı bulmasına neden olacaktır. Bununla birlikte, kredi puanı yüksek ve teminat gösterebilen kredi müşterileri, tahsilat veriminin düşmesinden daha az etkilenirken; gençler ve yeni girişimciler doğrudan olumsuz etkilenmektedirler.

Bankalardan ihtiyaç duydukları krediyi alamayanların, gerçekleştirmeyi düşündükleri yatırımdan vazgeçmeleri veya çok daha yüksek maliyetli gayri resmi kaynaklara yönelmeleri, potansiyel istihdam alanlarının kaybına veya vergi ziyanına neden olarak ekonomiye negatif etki yaratmaktadır. 

Kredi Tahsilatına Yönelik Politika Değişiklikleri Belirlenirken Çok Dikkatli Olunması Gerekiyor 

Görüntüde de olsa, tüketiciye, kredi borçlusuna koruma veya avantaj sağlaması hedeflenen, tahsilatı düşürecek, zorlaştıracak, geciktirecek her yeni düzenleme, kredi veren bankalara ve bankalardan tahsili gecikmiş kredileri satın alan Varlık Yönetim Şirketlerine ek maliyet getirmekte, onlar da bu maliyeti ister istemez kredisini ödeyen borçlulara yansıtmaktadır.

Turkasset Varlık Yönetim AŞ Hakkında

Turkasset Türkiye'nin en büyük varlık yönetim şirketidir. Varlık yönetim şirketleri bankacılık kanunu çerçevesinde BDDK denetim ve gözetiminde faaliyet gösteren finansal kuruluşlardır. Turkasset'in merkezi İstanbul da olup 700 bini aşkın kredi borçlusuna 7 şehirde 500'un üstünde çalışanı ile hizmet vermektedir.

Detaylı bilgi için www.turkasset.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet