Ramazan Ayı'nda beslenme ve sindirim sistemine dikkat

Uzmanlar özellikle bu dönemde vücudun gereksinimi olan günlük enerji ve besin ögelerini karşılamasından besin desteklerinden yararlanılabileceğinin de altını çiziyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber oruç tutanların beslenme...

Yayınlanma:
Ramazan Ayı'nda beslenme ve sindirim sistemine dikkat

Uzmanlar özellikle bu dönemde vücudun gereksinimi olan günlük enerji ve besin ögelerini karşılamasından besin desteklerinden yararlanılabileceğinin de altını çiziyor. Ramazan ayının başlamasıyla beraber oruç tutanların beslenme ve yaşam şekli değişiyor. Vücudun bu değişime uyum sağlayabilmesi için beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi kritik bir rol oynuyor.

Kan Şekerini Dengede Tutun

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması için hem iftar hem de sahur öğününde suyun ve doğru gıdaların tüketilmesi uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Öğünlerden birinin atlanması durumunda doğal açlık süresi uzuyor, kan şekeri düzeylerinde dengesizlikler söz konusu olabiliyor. Kan şekerini dengede tutmak için ise besin takviyelerinden destek alınması ön plana çıkıyor.

Sahurda Beslenme Şekli Nasıl Olmalı?

İftar ve sahur sırasında özellikle ağır gıdaların tercih edilmemesine dikkat çekiliyor. Uyku kalitesini ve vücut ritmini dengede tutmak için bu gibi ağır besinlerden kaçınmak önemli… Sahur öğününde hafif bir şekilde beslenerek, aşırı yağlı, tuzlu yemeklerin yanı sıra hamur işlerinden uzak durulması ve yavaşlamış olan sindirim sistemine aniden yüklenilmemesi de tavsiye edilenler arasında… Hazımsızlık için geleneksel olarak kullanılan bitkisel takviyelerin de destekleyici olabilebileceği konuşuluyor.

Sağlıklı Yaşam Şeklini Ramazan’a Taşıyın

Ramazan ayında vücuttaki sıvı ve minerallerin dengesinin korunması sağlık açısından en önemli konuların başında yerini alıyor. Sıvı ve mineral kaybının önüne geçebilmek için her iki öğünde de yeterince su tüketilmeli, gerekirse gıdalar haricinde mineral ve vitamin desteği alınmasının altı çiziliyor. Bu dönemde vücudu dinç tutmanın önemine de değinen uzmanlar, gün içinde yapılan kısa egzersiz programlarının ve doğal besin desteklerinin bağışıklık sistemine olumlu yönde bir etki bırakacağını vurguluyor.

Probiyotik Daily bağışıklık ve sindirim sisteminin destekleyicisi

Bağışıklık sisteminin temelini, bağırsak florasındaki bakteriler oluşturur. Sindirim sisteminin en önemli destekçilerinde olan probiyotikler Zade Vital’in uzmanlığıyla GMP Standardlarında sunuluyor. Probiyotikler, sindirim sistemi florasını yeniden düzenlemek, sindirim sorunlarını gidermek ve bağışıklık sistemini desteklemek için çok önemli bir takviye olarak karşımıza çıkıyor. Probiyotiklerin sindirim sistemini dengeleyici etkileri ile kabızlık, ishal, şişkinlik gibi semptomlar azalıyor, bağışıklık sistemi destekleniyor.

Günlük C Vitamini Kaynağı

Bağışıklık sisteminin normal işleyişine destek olmak için geliştirilen Zade Vital C Vitamini, formülündeki güçlü içeriklerle, vücudun günlük C Vitamini ihtiyacını karşılamakta büyük bir rol oynuyor. Yetişkin sağlığı için olmazsa olmaz bir vitamin olan C Vitamini; bağışıklık sistemini destekliyor, normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.

Çörek Otu Yağı ile Bağışıklılığa Tam Destek

Bağışıklık sistemi hücrelerinin daha sağlıklı çalışmasını destekleyerek, bağışıklık sistemini dengeleyen Zade Vital’in Çörek Otu Yağı, vücudun dış etkenlere karşı direncini artırıyor. Cold Press yöntemiyle yağa dönüşen faydalı vitamin, mineral ve besin öğelerinin sunulduğu özel içerik ayrıca solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kalkan görevi görüyor.

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet