Rektör Budak, “Paydaş 19 üniversitemiz ile el ele vererek hazırlanıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda  (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF), 21-22 Mart 2022 tarihlerinde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Rektör Budak, “Paydaş 19 üniversitemiz ile el ele vererek hazırlanıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda  (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı (EGEKAF), 21-22 Mart 2022 tarihlerinde Ege Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EGEKAF hazırlıkları kapsamında paydaş 19 üniversitenin Kariyer Merkezi Yöneticileri ile Ege Üniversitesi Senato Salonunda bir araya gelerek, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Ege Bölgesinde eğitim öğretime devam eden üniversiteler ile el ele vererek,  fuar hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Rektör Budak, “Kariyer fuarlarının amacı öğrencileri işverenlerle bir araya getirerek, iş ve staj imkânlarına yönelik ortamı sağlamaktır. Bölgemizde, üniversitemiz ev sahipliğinde düzenleyeceğimiz fuar kapsamında da öğrenci ve mezunlarımızı iş insanlarıyla bir araya getireceğiz. Gençlerimiz kariyerleri için, iki gün süresince önemli bir deneyim yaşayacaklar. Mezunlar ve mezun olacak öğrenciler, iş görüşmeleri yaparak sektörü yakından tanıma imkânı bulacaklar. Öğrenimlerine devam edenler ise staj başvurularını gerçekleştirecekler.  Düzenleyeceğimiz söyleşilere, eğitimlere, atölyelere katılacaklar. Yeteneklerini keşfederek, geleceklerine yönelik önemli kararlar alma fırsatı yakalayacaklar. Etkinlikte birlikte çalışacağımız diğer üniversitelerin Kariyer Merkezi Yöneticileri ile yapılacak çalışmaları değerlendirmek adına bir araya geldik. Kendilerine emekleri için şimdiden teşekkür ediyorum.  Geleceğimiz olan gençlere yönelik düzenleyeceğimiz çok önemli ve anlamlı bulduğum bu etkinliğe tüm öğrencilerimizi, kamu kurum ve kuruluşları ile iş dünyasının temsilcilerini şimdiden davet ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak olan fuara; Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Tınaztepe Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Kavram Meslek Yüksekokulu paydaş yükseköğretim kurumu olarak yer alacaklar.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet