Risk Altındaki Çocuklara Eğitim

Risk Altındaki Çocuklara Yönelik Mesleki Eğitim Kursları Törenle AçıldıÜlkemizde bazı çocuklar, diğer çocuklardan daha çok risk taşımakta ve dezavantajlı grupta yer almaktadır. Bunlar çocuğun gelişmesini önemli ölçüde...

Yayınlanma:
Risk Altındaki Çocuklara Eğitim

Risk Altındaki Çocuklara Yönelik Mesleki Eğitim Kursları Törenle Açıldı

Ülkemizde bazı çocuklar, diğer çocuklardan daha çok risk taşımakta ve dezavantajlı grupta yer almaktadır. Bunlar çocuğun gelişmesini önemli ölçüde aksatmakta ve toplum açısından riskli olan gelişmelerin de kaynaklarından birini oluşturmaktadır. Bu çerçevede algılandığında bu çocukların özel desteğe ve dayanışmaya ihtiyacı bulunmaktadır.

İlimizde de çocuklar arasında çocukluğunu yaşayamayan, temel eğitimden faydalanamayan, sokakta çeşitli fiziksel ve sosyal risklerle karşılaşan, suça sürüklenen ve suçtan zarar gören çocukların, bir dayanışmaya ihtiyacı olduğundan hareket edilerek; Antalya Emniyet Müdürlüğümüz, “Mesleki Eğitimlerle Geleceğe Bir Adım Daha’’ sloganıyla “ÇİÇEKLERİ SOLDURMAYALIM” isimli projeli çalışma yürütülmektedir. Bu kapsamda Müdürlüğümüz, 2014 yılından bu yana her yıl suça sürüklenen/suçtan zarar gören, eğitim hakkını kaybetmiş ve dezavantajlı gurupta yer alan tüm çocuklara yönelik, uygulamalı mesleki eğitim kursları açmaktadır. Bu güne kadar açılan tüm kurslara toplam 330 kursiyer kaydettirilmiş, 239 kursiyer mezun olmuş, mezun olan ve çalışmak isteyen 168 çocuğun istihdamları sağlanmıştır.

Proje kapsamında 2018 yılı içerisinde açılan kurslar için 15 yaş üzeri çocuklar ve aileleri tespit edilmiş, tespit edilen toplam 80 çocuk ve ailelerine yönelik, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanlığına ait Fabrikalar Mahallesinde bulunan üç katlı binada “Aşçı Çırağı, Pastacı Çırağı, Manikür -Pedikür ile Önbüro Resepsiyon (Meydancı)” olmak üzere dört (4) farklı modülde sınıf açılarak mesleki eğitimlere başlanılmış ve 07 Şubat günü Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU başta olmak üzere Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfedarasyonu Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN, İl Emniyet Müdürümüz Celal UZUNKAYA, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan SOLMAZ, Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına Genel Sekreter Birol EKİCİ, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Veli TEKKANAT, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel ARSLAN, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah ÇALIŞKAN, Kepez Belediye Başkan Vekili Musa BATU, AESOB Başkanı Adlıhan DERE, kurum müdürleri, STK temsilcileri, eski ve yeni kursiyerler ve vatandaşlarımızın katılımları ile açılış töreni gerçekleştirilmiştir.

Açılış Töreni’nde proje hakkında bilgiler paylaşan Antalya Emniyet Müdürü Celal UZUNKAYA; 2017 yılında kursa katılan (100) gençten, 80'nin sertifika aldığını ve (50)'sinin istihdama dahil edildiğini, geleceğimiz olan gençlerin içerisindeki dezavantajlıların bizim önceliğimiz olması gerektiğini, toplumun içerisinde mevcut imkanlardan eşit şekilde herkesle aynı şartlarda yararlanma şansı bulamayan gençlerimizi bulup, onları diğer eşiti durumundaki gençlerle aynı şartlarda yarıştırmak, hayatın içerisinde tutmak adına sosyal devletin gereği olarak ilgili bakanlıklarımızın il kuruluşları ile müştereken yürütülen, başta valiliğimiz olmak üzere, belediye başkanlıklarımızın himaye ve destekleri ile imece usulü ile bu projenin yürütüldüğünü, sadece Antalya’da değil Türkiye’nin her tarafında aynı ve benzer projelerle gençlerimizin istihdam edilerek topluma entegre edilmeye çalışıldıklarını ifade ederek “Çiçekleri Soldurmayalım” projesine her daim himaye ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen başta Antalya Valisi olmak üzere tüm kuruluşlara, eğitim vermek suretiyle bizzat emek veren öğretmenlere ve projenin hayata geçirilmesinde adım adım işleyerek alt yapısını oluşturan Çocuk Şube Müdürlüğü personeline ayrı ayrı teşekkür etmişlerdir.

AESOB Başkanı Adlıhan DERE, TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN ve Antalya Valisi Münir KARALOĞLU; 4 dönemdir başarıyla gerçekleştirilen “Çiçekleri Soldurmayalım” Projesinin 5. Döneminin de hayırlara vesile olmasını dilemişler, gençlerimize yönelik yapılan projelerin önemine vurgu yaparak kursa katılan gençlerimize başarılar dilemişler ve projeye maddi manevi destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini bildirmişlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet