RobinCode ve Kenan Doğulu ‘İlk Adımı Sen At’ şarkısıyla

Kenan Doğulu ve RobinCode dünyada 7 - 11 Aralık tarihlerinde kutlanan Bilgisayar Bilimleri Haftası süresince Code.Org tarafından düzenlenen Kodlama Saati etkinlikleri kapsamında ‘İlk Adımı Sen At’ şarkısını tüm dünyadaki...

Yayınlanma:
RobinCode ve Kenan Doğulu ‘İlk Adımı Sen At’ şarkısıyla

Kenan Doğulu ve RobinCode dünyada 7 - 11 Aralık tarihlerinde kutlanan Bilgisayar Bilimleri Haftası süresince Code.Org tarafından düzenlenen Kodlama Saati etkinlikleri kapsamında ‘İlk Adımı Sen At’ şarkısını tüm dünyadaki çocuklarla paylaşacak.

Amazon, Google, Facebook, Apple, Microsoft gibi teknoloji devlerinin destek verdiği Code.org’un 189 ülkede, 46 dilde, 500 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığı etkinlikler kapsamında düzenlenen dijital dans partisinde Madonna, Katy Perry, David Guetta, Bono, Shakira, Bruno Mars gibi isimlerden sonra RobinCode aracılığıyla bu yıl Türkiye’den Kenan Doğulu ‘İlk Adımı Sen At’ şarkısı ile yer alıyor.

Code.Org’un Türkiye’deki tek sorumlusu olan, bilgisayar bilimleri eğitimini yaygınlaştırmak ve eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek hedefiyle bir sosyal girişim olarak kurulan RobinCode, dünya çocuklarına Kenan Doğulu desteği ile ilk defa Türkçe bir şarkı ile kodlamayı öğretecek.

Bugüne kadar Türkiye’de 1 milyondan fazla öğrenci ve 200 binden fazla öğretmene ulaşan RobinCode’un destekçilerinden olan Kenan Doğulu’nun “İlk Adımı Sen At” isimli parçası Code.Org’un 186 ülkede düzenlediği Kodlama Saati (Hour of Code) etkinliği kapsamındaki Dans Partisi (Dance Party) uygulamasında tüm dünya ile paylaşılacak.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet