Saat&Saat’ten Önemli Satın Alma

Saat&Saat Raymond Weil, Lacoste, Scuderia Ferrari ve Bomberg saatlerinin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Günsal Saat’i satın alarak bünyesine kattı.

Yayınlanma:
Saat&Saat’ten Önemli Satın Alma

Saat&Saat Raymond Weil, Lacoste, Scuderia Ferrari ve Bomberg saatlerinin Türkiye distribütörlüğünü yürüten Günsal Saat’i satın alarak bünyesine kattı.

 

Dünyaca ünlü saat markalarının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü Saat&Saat, pandemiye rağmen bünyesine yeni markaları katarak büyümesini sürdürüyor. Saat&Saat bu kapsamda önemli bir satın almaya imza attı. Raymond Weil, Lacoste, Scuderia Ferrari ve Bomberg saatlerinin Türkiye distribütörlüğünü yürüten; sektörde önemli bir pazar payına sahip Günsal Saat’i satın alan Saat&Saat, yoluna daha da güçlü şekilde devam edecek.

 

Günsal Saat’i öz kaynaklarımızla satın aldık

Böyle bir zamanda yatırım yapabilmenin mutluluğunu ve böylesi güçlü bir şirketi satın alabilmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Pandemi tüm dünyayı ve birçok sektörü derinden etkiledi. Yaşadığımız zorlu sürece rağmen biz dostumuz ama aynı zamanda rakibimiz olan bir şirketi satın aldık. Öz kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz bu satın almayla yolumuza daha da güçlenerek devam edecek, ciromuza yüzde 10 civarında katkı sağlayacağız. Günsal Saat’in lokomotif markaları Raymond Weil ve Lacoste… Bu markalardan Raymond Weil’in ortalama satış fiyatı 15.000 TL, Lacoste’un ise 1.750 TL. Hedefimiz bu markaları da saat severlerle buluşturup, pazar payımızı artırmak” dedi.

 

E-ticaret endeksimiz yüzde 22’ye ulaştı

Saat&Saat’in yatırım iştahı yüksek bir şirket olduğunu belirten Kaya, pandeminin başlangıcından bu yana geçen süreci ise şöyle değerlendirdi: “2021 planlamalarımızı yaparken Kasım - Aralık aylarında pandeminin hayatımızdan yavaş yavaş çıkacağını düşünmüştük. Biz tabloya iyimser baktık. Bu nedenle önümüze agresif bir plan ve ciro hedefi koyduk. Ona rağmen yıl sonuna kadar bu ciro hedefimizin yüzde 96’sını yakalayacağımızı öngörüyoruz. Ekibimiz inanılmaz başarılı işler çıkardı. Yeni markaları bünyemize kattık, yeni mağazalar açtık, pazarlama aktiviteleri gerçekleştirdik. Dünyadaki e-ticaret endeksi yüzde 8’den yüzde 15’e yükselirken biz yüzde 22’ye ulaştık. 2019’a göre yıl sonu bazlı yüzde 53, 2020’ye göre yüzde 62 büyüdük.”

 

Saat&Saat hakkında: 

Temelleri 1971 yılında atılan Saat&Saat, 1994 yılından itibaren markalaşıp dünyaca ünlü markaların Türkiye’de distribütörlüğünü alarak müşteri memnuniyeti odaklı, kaliteden asla taviz vermeyen, profesyonel bir yönetim anlayışla büyümesini sürdürdü. 2006 yılında perakende sektörüne adım atan Saat&Saat, 2016’da dünya markası Welder’in tüm haklarını satın aldı ve aynı yıl Wesse markasını da portföyüne ekledi. 2017’de Cerruti 1881 markasının Türkiye lisans anlaşmasını yaptı. 2020 yılında ise JacquesPhilippe markasını kendi bünyesine katıp, U.S. Polo Assn. markasının da 34 ülkede üretim ve satış haklarını alarak global arenaya adım attı. 2021 yılında Milano X Change markasının da haklarını satın alan Saat&Saat; Maurice Lacroix, Versace, Emporio Armani, Gc, Guess, Michael Kors, Fossil, TommyHilfiger, Diesel, Armani Exchange, DKNY, Skagen gibi dünyaca ünlü 30’a yakın markanın Türkiye distribütörlüğünü yürütüyor. 165 mağazası ve 600 bayisinin yanı sıra dünyaca ünlü saatleri www.saatvesaat.com.tr adresi üzerinden de saat tutkunlarının beğenisine sunuyor. Türkiye’de tek yetkili teknik servis hizmetini de sunan Saat&Saat, ayrıca sektörde ilk ve tek olan “tüm mağazalarda teknik servis” hizmetiyle markası ne olursa olsun tüm saatler için teknik destek sağlıyor.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet