Sağlıkçıların Protestosuna Polis Engeli

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nde özlük haklarının sağlanması talebiyle yapmak istedikleri “Maskeler Konuşuyor” adlı sessiz protestoyu polis engelledi. Ankara Tabip Odası...

Yayınlanma:
Sağlıkçıların Protestosuna Polis Engeli

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nde özlük haklarının sağlanması talebiyle yapmak istedikleri “Maskeler Konuşuyor” adlı sessiz protestoyu polis engelledi. Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık-İş Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyen ve Teknikerleri Derneği ile Yurt-Sağlık Sendikası’nın eylemine saldıran polis, ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç ve ATO Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ayşe Uğurlu ile SES Ankara Şube eş başkanları ve Devrimci Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda sağlık çalışanı gözaltına alındı.

DERHAL SERBEST BIRAKILMALI
Gerçekleşen olay sonrasında Türk Tabipleri Birliği, gözaltına alınan sağlık çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, “Emeğimize sahip çıkmak, yönetemeyenler yüzünden daha fazla sağlık çalışanı arkadaşımızı kaybetmek istemiyoruz demek sorumluluğumuz ve anayasal hakkımızdır, engellenemez. Pandemi koşullarında sağlıkçıları görmezden gelenlere rağmen taleplerimizi dile getirmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Gözaltına alınan ATO Başkanı Ali Karakoç’un da aralarında bulunduğu hekimler ve sağlık çalışanları derhal serbest bırakılmalıdır” açıklamasında bulundu. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet