Sağlıkta Before After Yasağı Kalktı !

Reklam kurulu yönetmeliği tarafından doktorların öncesi sonrası fotoğraf paylaşımı yasaklanmıştı. Çok tartışmalı bir konu olan “öncesi” “sonrası” fotoğraf paylaşımının belirli şartlar altında serbest bırakıldığı...

Yayınlanma:
Sağlıkta Before After Yasağı Kalktı !

Reklam kurulu yönetmeliği tarafından doktorların öncesi sonrası fotoğraf paylaşımı yasaklanmıştı. Çok tartışmalı bir konu olan “öncesi” “sonrası” fotoğraf paylaşımının belirli şartlar altında serbest bırakıldığı açıklandı.

Sağlıkta çok tartışmalı bir konu olan ve doktorlar arası şikayetlere neden olan Before After yasağı belirli şartlar altında serbest bırakıldı. 01/02/2022 tarih ve 31737 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle”, 01/03/2022 tarihi ile yürürlüğe girmek üzere, ana yönetmelikte değişiklikler yapıldı. Artık doktorlar belirli şartlara uyduğu taktirde öncesi sonrası fotoğrafı paylaşımları yapabilecek.

Sağlıkta Before After Yasağı Kalktı !

Şartlar Neler?

Resmi Gazetede yayınlanan öncesi sonrası ile ilgili tüm şartlar şu şekildedir;

  • İnternet ortamında, satıcı ve sağlayıcılar ya da bunlar adına mesafeli sözleşme kurulmasına aracılık eden aracı hizmet sağlayıcıları tarafından, tüketicilerin bir mal veya hizmete ya da satıcı veya sağlayıcılara ilişkin değerlendirme yapmasına imkân sağlanması durumunda; bu değerlendirmelerin, sadece ilgili mal veya hizmeti satın alanlar tarafından yapılmasına izin verilir.
  • Değerlendirmelerin yayınlanmasına ilişkin belirlenen esas ve kurallara değerlendirmelerin yayınlandığı alanda ya da bir bağlantı veya uyarı işareti ile tüketicilerin yönlendirildiği açılır ekranda yer verilir.
  • Tüketici değerlendirmeleri, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra olumlu ya da olumsuz ayrımı yapılmaksızın en az bir yıl süre ile herhangi bir yönlendirme yapılmadan tarih, değerlendirme notu, satıcı veya sağlayıcıya göre sıralanma gibi objektif bir ölçüte göre yayınlanır. Belirlenen esas ve kurallar çerçevesinde yayınlanmasına izin verilmeyen tüketici değerlendirmelerine ilişkin hususlar değerlendirmeyi yapan tüketiciye derhal bildirilir.
  • İlgili mevzuatına aykırı sağlık beyanı içeren tüketici değerlendirmeleri yayınlanamaz.
  • (5) Değerlendirme yapılan mal veya hizmet ile ilgili yaşanan tüketici mağduriyetinin satıcı veya sağlayıcı tarafından giderildiğinin tüketici ya da satıcı veya sağlayıcı tarafından bildirilmesi halinde bu durum, gerekli doğrulama yapıldıktan sonra ilk değerlendirmeyle aynı yerde gecikmesizin yayınlanır.
  • Bir mal veya hizmetin satışını artırmak amacıyla doğru olmayan değerlendirmelerin yapılmasına ya da mal veya hizmeti onaylayan ifadelerin kullanılmasına yönelik gerçek veya tüzel kişiyle anlaşma yapılamaz ya da hizmet satın alınamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet