Salihli TSO öğretmenler günü kutlaması

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu tarafından dekore edilen Gökeyüp güveçleri, Salihli TSO İkokulu ve Ortaokulu ile Salihli TSO Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmenlerine hediye edildi.

Yayınlanma:
Salihli TSO öğretmenler günü kutlaması

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu tarafından dekore edilen Gökeyüp güveçleri, Salihli TSO İkokulu ve Ortaokulu ile Salihli TSO Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmenlerine hediye edildi.

Öğretmenler günü bu yıl Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından farklı bir şekilde kutlandı. Yüzyıllardır süren bir gelenek çerçevesinde Salihli’nin en eski mahallelerinden Gökeyüp’te el emeği ile üretilen toprak kaplar, Salihli TSO tarafından satın alındı. Oda’nın Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından dekore edildi ve Oda’nın adını taşıyan iki okulun öğretmenlerine hediye olarak takdim edildi.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Üyesi Hasan Kınık, TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Canan Kavas ve Fatma Sevim, Salihli TSO İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen öğretmenler günü kutlamasına katıldı. Okul Müdürü Şahin Turanlı ve Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kutlama töreninde bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel,  şunları söyledi:

 “Odamızın adını taşıyan Salihli TSO Ortaokulu ve İlkokulu’nun her tür ihtiyacı ile yakından ilgileniyoruz. Biz göreve gelirken üyelerimizin sorunlarını çözme konusunda azami gayret gösterme konusunda söz vermiştik. Gönül ister ki öğretmenlerimizin de sorunlarını çözelim ama bu konuda çok fazla bir şey elimizden gelmiyor. Biliyoruz ki sizin en önemli beklentiniz şu anda 3600 ek gösterge sorununun çözülmesi. Bunun bir ar önce gerçekleşmesini temenni ediyoruz.

Size bu yıl karınca kararınca bir hediye sunmak istedik ve 600 yıllık bir geleneğin devamı olan Gökeyüp güveçlerinde karar kıldık. Onları el emekleriyle ortaya çıkaran Gökeyüplü kadınlara bir katkı olsun istedik. Odamızın Kadın Girişimcileri onları kendi elleriyle süslediler.  Kullandıkça bizi hatırlarsınız.”

Yağış nedeniyle yemekhanede gerçekleştirilen kutlama töreninde, okula Avrupa Kalite Ödülü kazandıran İngilizce Öğretmeni Necla Yiğit’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür edilirken, sanatçı Buğra da öğretmenlere mini bir konser verdi.   

Kutlamanın ikinci ayağında Salihli TSO Talat Zurnacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyareti gerçekleştirildi. Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral’ın da katıldığı ziyarette okul Müdürü Halil İbrahim Yaren ve öğretmenler, Salihli TSO heyetine ikramlarda bulundu. Müdür Yaren, gençlere eğitim yaşamlarında sunulan imkanların çok önemli olduğunu belirtirken, küçük dokunuşların çocukların meslek sahibi olmasında büyük fark yarattığını anlattı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, Oda olarak 80 üniversite öğrencisine burs verdiklerini, Kadın Girişimciler Kurulu’nun 15 kız öğrenciye verdiği bursla birlikte toplamda 95 bursiyere ulaştıklarını anlattı. Yüksel, tüm öğretmenlerin gününü kutladı ve daha iyi imkanlara kavuşacakları günlerin bir an önce gelmesi temennisinde bulundu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet