Salihli'deki Borsa İstanbul Meslek Lisesi'nde öğretmenler gününe renkli kutlama

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen öğretmenler günü kutlama etkinliğinde konuşan Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, “Öğretmenler kutsal bir meslek icra ediyor.

Yayınlanma:
Salihli'deki Borsa İstanbul Meslek Lisesi'nde öğretmenler gününe renkli kutlama

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen öğretmenler günü kutlama etkinliğinde konuşan Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, “Öğretmenler kutsal bir meslek icra ediyor. Sorunlarının çözümlenmesini görmek bizim de en büyük temennimiz” dedi. Okulda görev yapan 119 öğretmene Salihli TSO tarafından Gökeyüp güveçleri hediye edildi.

Salihli Endüstri Meslek Lisesi olarak bilinen ve İMKB olan ismi geçtiğimiz günlerde yeniden değiştirilen Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Öğretmenler Günü” kutlamasına okulun öğretmenleri tarafından yoğun ilgi gösterildi. Geçtiğimiz yıl pandemi koşullarında okulların kapalı olması nedeniyle gerçekleştirilemeyen kutlamalar, bu yıl okulun Protokol Yürütme Kurulu’nda yer alan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Salihli Ticaret Borsası temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Hakan Esmerkaş, bin 400’e yakın öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulda 119 öğretmen, 6 personel ve 2 memurun görev yaptığını, öğretmenlerin fedakarca çalışmalarının takdire şayan olduğunu anlattı.

Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Protokol Yürütme Kurulu Başkanı da olan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, iki yıl önce yönetiminde söz sahibi oldukları okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Salihli’de sanayinin ve hizmetler sektörünün ara eleman ihtiyacına cevap veren okullar arasında ilk sırada olan Borsa İstanbul Lisesi’nin her türlü sorununu çözmeyi kendilerine hedef olarak koyduklarını belirten Yüksel, şunları söyledi:

“Okulunuzun her türlü ihtiyacı ve sorunu bizim takibimizde. Biz büyük bir aileyiz. Mutlu gününüzde de yanınızdayız. Siz öğretmenler kutsal bir meslek icra ediyorsunuz. Her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Sizin en büyük beklentinizin özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda olduğunu biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda umutlu açıklamalar yaptı. Muhalefet partileri de destekliyor. Umarız bir an önce 3600 ek gösterge konusunda olumlu gelişmeler yaşanır.”

Yüksel, Erasmus projesi hazırlayan Müdür Yardımcısı Murat Türkyılmaz; E-twinning projeleri hazırlayan İngilizce öğretmenleri Aylin Acar, Emine Çınar ve Tuğba Atış ile Matematik Öğretmeni Burcu Sönmez; Atatürk ve Cumhuriyet temalı kompozisyon yarışmasında okula ikincilik dereceleri kazandıran Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Gözdenur Tosun;  kan bağışı kampanyası düzenleyen Biyoloji öğretmeni Özgür Bozkaya; 10 Kasım ve Öğretmenler Günü sergisi ile Doğru Türkçe Kelimeler sergisi düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Özden Özmen; kızlar kros il birinciliği, erkekler kros il üçüncülüğü, hentbol il ikinciliği kazandıran Beden Eğitimi öğretmenleri Tacettin Arslan ve Yasin Nişli’yi tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Öğretmenler Günü kutlama töreninde ayrıca en kıdemli ve en genç öğretmenlerin yanı sıra, yeni emekli olmuş öğretmenler de birer konuşma yaptı. Tören sonunda 600 yıllık bir gelenekle Gökeyüp Mahallesi’nde el emeği ile üretilen ve Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından çiçek motifleriyle dekore edilen güveçler okuldaki tüm öğretmenlere ve çalışanlara hediye edildi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet