Samsung Galaxy S22 Ultra, VCX Forum’un kamera değerlendirmesinde lider oldu

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü ve akıllı kameraya sahip Galaxy S22 Ultra, VCX Forum tarafından yapılan bağımsız değerlendirmede birinci sırada yer aldı.

Yayınlanma:
Samsung Galaxy S22 Ultra, VCX Forum’un kamera değerlendirmesinde lider oldu

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü ve akıllı kameraya sahip Galaxy S22 Ultra, VCX Forum tarafından yapılan bağımsız değerlendirmede birinci sırada yer aldı. Galaxy S22 Ultra, en yüksek puan derecesi olan 5 yıldız puanlamasına layık görülürken, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ ve Galaxy Note 20 Ultra de değerlendirmede sınırlı sayıdaki cihazlar arasında yerini aldı. 

 

Galaxy S22 Ultra, ana (arka) kamera (73 puan) ve video (70 puan), selfie kamerası (64 puan) ve genel performans (62 puan) kalitesi alanlarında genel değerlendirme kapsamında yüksek puanlar elde etmeyi başardı.

 

Günümüz akıllı telefonlarının en önemli bileşenlerinden birinin kamera olduğundan yola çıkan VCX - Valued Camera eXperience (Değerli Kamera Deneyimi) Forumu, akıllı telefon vb. mobil cihazlarda bulunan kameraların görüntü kalitesini objektif olarak değerlendirmek amacıyla kurulmuş bağımsız bir organizasyon olarak konumlanıyor. VCX Forum'unun değerlendirme kriterleri arasında doku kaybı, hareket kontrolü, keskinlik, dinamik aralık, kameranın çeşitli aydınlatma koşullarındaki performansı gibi birçok madde yer alıyor. VCX Forum ayrıca, gün ışığı ortamı oluşturan parlak ışık ve gece çekimi simülasyonu sağlayan karanlık ortamlar gibi çeşitli çekim koşullarında cihazları teste tabi tutarak, kullanıcılara doğru ve objektif değerlendirmeler sunuyor. Tüm bu kriterler ayrı ayrı değerlendirilerek, nihai skoru belirliyor.

 

İster gece ister gündüz, en çarpıcı fotoğraf ve videolar sizinle

Kullanıcılar, Galaxy S22 Ultra ile her türlü ışıklandırma ortamında en iyi görüntüleri anında ve paylaşıma hazır şekilde yakalayabilecekler. Galaxy S22 serisi cihazların hepsinde bulunan İleri Düzey 

Nightography özelliği, ister gündüz ister gece ortamında, ön ve arka kameralarla en canlı ve net videoları çekebilmeyi sağlıyor. Galaxy S22 Ultra'da Samsung'un bugüne kadar geliştirdiği en büyük piksel sensörü olan 2,4um piksel sensör kullanılıyor. Bu sensör, kamera lenslerinin daha fazla ışık ve veri yakalamasını sağlayarak videolardaki ışığı ve ayrıntıları en iyi seviyeye getiriyor. S22 Ultra'nın gelişmiş ‘Süper Net Kamera Lensi’ de gece videolarını yumuşak ve net bir görüntüyle parlamasız bir şekilde elde etmeyi sağlıyor. Videolar için ‘Otomatik Kadraj’ özelliği ise kadrajdaki kişi sayısı ister bir ister on olsun kameranın her zaman istenilen kişiye odaklanmasını sağlıyor. 

 

Etraftaki ışığı tespit edip, buna göre adapte olabiliyor

Galaxy S22 Ultra'nın akıllı kamerası, etrafraki ışığı tespit edebilirken, ışık azaldığında, buna adapte olabiliyor ve 108MP yüksek çözünürlük modundan 12MP yüksek hassasiyet moduna geçiyor. Ayrıca, ayrıntı seviyesi ve parlaklığı yüksek bir fotoğraf oluşturmak için her iki modda da aynı anda çekim yaparak bu kareleri birleştirebiliyor. Galeri’ye eklenen akıllı özellikler ise kullanıcıların fotoğrafları bir profesyonel gibi düzenlemesine imkan sağlıyor. Nesne Silici, fotoğrafları kırpmadan nesneleri fotoğraftan çıkarmaya fırsat sunarken, kullanıcılar 'Photo Remaster' özelliği ile fotoğrafların kolayca yeniden düzenleyebiliyor.

 

 

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet