Sektöre nitelikli yöneticiler kazandıracak

Vakıfların paylaşım kültürü ile kamunun gücünü birleştirerek katılım finans sektörüne yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, sektöre nitelikli iş gücü kazandırmanın sorumluluğuyla My Talent programını tasarladı....

Yayınlanma:
Sektöre nitelikli yöneticiler kazandıracak

Vakıfların paylaşım kültürü ile kamunun gücünü birleştirerek katılım finans sektörüne yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, sektöre nitelikli iş gücü kazandırmanın sorumluluğuyla My Talent programını tasarladı. İnovatif bakış açısına ve analitik yetkinliklere sahip dinamik gençlere ulaşmanın hedeflendiği programa 13 bin aday başvurdu.

Yeni mezun lisans öğrencilerinin kabul edildiği program üzerinden gerçekleştirilen işe alım süreçlerinde adaylara maksimum dijitalleşme ve tasarım geliştirme uygulama olanakları sağlanırken; şeffaf ve anlık bir iletişim modeliyle, tüm aşamalarda detaylı geribildirim yapıldı.

“Pandemi nedeniyle dijital çözümler geliştirildi”

Vakıf Katılım’ın dinamiklerine uygun ve ortaya koyacağı çalışmalarla sadece Vakıf Katılım’ın değil sektörün de gelişimine katkı sunacak insan kaynağına ulaşmak için My Talent programını hayata geçirdiklerini dile getiren Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Betül Yılmaz şunları söyledi:

“My Talent programını; başarmanın kıymetini bilen, odağına sürekli öğrenmeyi ve gelişmeyi koyan, gücünü kendine güveninden ve başarma isteğinden alan genç yeteneklerimize temas etmek için tasarladık. Programa katılan adaylar İngilizce, genel yetenek sınavları, video mülakat, öğrenme çevikliği mülakatı, assessment, sunum egzersizi, özel kişilik envanteri ve üst yönetim mülakatları gibi seçme ve değerlendirme aşamalarından geçtiler. Bu aşamalarda 360 derece değerlendirme yaparak, adaylarımızın öz farkındalıklarını artırmayı hedefledik. Tüm süreçlerini başarıyla tamamlayan adaylarımız da My Talent olarak Vakıf Katılım ailesine katılmaya hak kazandı.

Pandemi nedeniyle süreci online ilerletmek için birçok aşamaya dijital çözümleri dahil ettik. Örneğin birbirinden farkı formlarda hazırlanan CV’lerin en doğru şekilde değerlendirilmesi Vakıf Katılım bünyesinde geliştirilen İK robotu sayesinde mümkün oldu. Bu doğrultuda süreçlerimizde yapay zekayı etkin kullanarak işe alım adımlarımızın %85’ini dijital olarak tasarladık.”

‘’My Talent’ta bir senelik öğrenme ve gelişim maratonu başlıyor’’ 

My Talent’lar için işe başlangıç günleri itibarıyla başlatılan ve gelişim yolculuğu mantığına göre kurgulanan 5 modüllük bir eğitim gelişim programı tasarlandığını ifade eden Yılmaz, ‘’1 yıllık bir dönemi kapsayan eğitim gelişim programında, sanal sınıf eğitimleri, online eğitimler, iş başı eğitimleri ve uzman konuklarla akşam sohbetleri gibi çok yönlü ve çeşitli gelişim aktiviteleri bulunuyor. Aynı zamanda akademik açıdan da destekleyeceğimiz yeteneklerimizin çok kısa sürede bizleri heyecanlandıran projelere imza atacaklarına ve bu benzersiz deneyimin katılım finans sektöründe iz bırakacak bir uygulama olacağına yürekten inanıyorum’’ dedi.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet