Sektöründe Öncü Markaların Adresi OSB

Antalya’nın önemli üretim ve istihdam merkezlerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi AŞ, Adokim Kimya ve Anzatsan Mühendislik’i ziyaret eden Vali Yazıcı, “Organize Sanayi...

Yayınlanma:
Sektöründe Öncü Markaların Adresi OSB

Antalya’nın önemli üretim ve istihdam merkezlerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi AŞ, Adokim Kimya ve Anzatsan Mühendislik’i ziyaret eden Vali Yazıcı, “Organize Sanayi Bölgesi, sektöre yön veren, öncü markaların adresi.” ifadelerini kullandı.

Vali Ersin Yazıcı, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi AŞ, Adokim Kimya ve Anzatsan Mühendislik firmalarını ziyaret etti. Yerli ve Milli sanayinin önemini her zaman vurgulayan Vali Yazıcı; “Organize Sanayi Bölgemiz, Antalya’nın önemli istihdam ve üretim merkezlerinden biri. Antalya’mız turizm ve tarımda olduğu gibi sanayide de öne çıkan fark yaratan bir şehir. Ziyaret ettiğimiz firmalar sektöründe öncü sektörüne yön veren firmalar. Organize Sanayi Bölgemiz bu anlamda sektörüne öncü markaların bulunduğu önemli bir adres. Firmalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

Ziyaretine ilk olarak 1997 yılında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde kurularak, 2.000’in üzerinde personeliyle PVC sistemleri üzerine üretim yapan ve “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2020” içinde yer alan ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi AŞ’yi ve ADOFİLM şirketini ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, İcra Kurulu Başkanı Emre Aksoy’dan üretim faaliyetleri ve ürünler hakkında bilgi aldı.

70’i Aşkın Ülkeye İhracat

Son teknoloji cihazlarla 7 gün 24 saat üretim yaptıklarına ve bu ürünlerin 70’i aşkın ülkeye ihraç edildiğini aktaran İcra Kurulu Başkanı Aksoy; “Firma olarak Ar-Ge faaliyetlerine son derece önem vermekteyiz. Gelişimimizin ve rekabetten sıyrılmamızın arkasında, Ar-Ge çalışmalarımıza verdiğimiz stratejik önem yer almakta. ‘Dünyanın en kaliteli profili’ dendiği zaman, dünya üzerinde akla gelen ilk markalardan biri olarak Türkiye’nin adını, dünya pazarlarında en kaliteli ürünler üreten ülkeler arasında ilk sıraya yerleştirdik. Türkiye’de ve tüm dünyada güvenilir bir marka haline geldik. PVC sektörünün öncü ve en eski firmalarından birisi olarak sürekli yenilikçi ürünler ve katma değerli projeler sunmak için Ar-Ge merkezimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Dünya Üzerinde Akla İlk Gelen Marka Olmak

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Yazıcı; “Antalya, ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden bir tanesi. Turizm ve tarımın yanında önemli bir sanayi şehriyiz. Şehrimizde sektöre yön veren, sektöründe öncü firmaların olduğunu görmek gurur verici. Her zaman dediğimiz gibi dünya pazarında marka ürünlerle yer bulabilir başarıyı bu şekilde yakalayabiliriz. Burada önemli olan sektörde öncü olmak. ADOPEN firmamızda bunu başarmış durumda. Sektöründe dünya üzerinde akla ilk gelen marka. Yerli ve milli sanayisi ile tüm dünyaya ihracat yapan önemli bir marka. Başarılarının devamını dilerim.” dedi.

Bilgi ve Birikimimizi Üretime Dönüştürmeliyiz

Dünya çapında markalar çıkarmak için Ar-Ge çalışmalarına önem vermemiz gerektiğini aktaran Vali Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Firma yetkililerden Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldım. Ar-Ge’ye bu denli önem verilmesi beni ziyadesiyle mutlu etti. Çünkü şunu unutmamalıyız ki; Ar-Ge ve inovasyon odaklı başarılı çalışmalarla hem ülkemizi hem de şehrimizi daha ileriye götürebiliriz. Dünyanın teknolojide önde gelen ülkelerine baktığımızda Ar-Ge ve inovasyona çok önem verdiklerini, bu konuda birçok çalışma yaptıklarını görmekteyiz. Biz de bilgi ve birikimimizi üretime dönüştürerek katma değeri yüksek ürünler ortaya koymalıyız. Bunu başarabilecek güce ve kudrete sahibiz.”

ADOPEN Plastik ve İnşaat Sanayi AŞ firmasını ziyaretinin ardından Vali Yazıcı temaslarına Adokim Kimya ile devam etti. Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da ADO Grup şirketleri bünyesinde 2018 yılında kurulan ve 2020 yılı mart ayında üretim tesislerini faaliyete açan Adokim Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ.’yi ziyaret etti. Genel Müdür Tolga Sarı’dan üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Katma Değerli Ürünlerle Hem Şehrimize Hem Ülkemize Katkı

Yerli ve milli firmaların sayısının hızla arttığını belirten Vali Yazıcı; “Turizmin başkenti ve dünya şehri Antalya’mız sanayisiyle de özellikle son yıllarda başarılı işlere, başarılı firmalara ev sahipliği yapıyor. Ziyaret ettiğimiz Adokim Kimya, Türkiye’de ilk etil ve butil asetat üreten yerli firma olarak ülkemizde yılda 60.000 tondan fazla ithal edilen etil ve butil asetat ürünlerinin burada üretilerek ülkemiz sanayisine kazandırıldığının bilgisini aldık. Firmamız bu tip ürünlerde dışa bağımlılığımızı azaltarak önemli katma değerli ürünler üretip hem şehrimizin ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine destek veriyor. İnanıyorum ki; yerli ve milli firmalarımızla dışa bağımlılığımızı azaltacağız.” dedi.

Söz Sahibi Olmayı Hedefliyoruz

Hedeflerinin Türkiye’nin ve Dünya’nın etil ve butil asetat üreticisi olmak olduğunu söyleyen Genel Müdür Sarı; “Ülkemizde yılda 60.000 tondan fazla ithal edilen etil ve butil asetat ürünlerini biz üreterek ülkemiz sanayisine kazandırdık. Yerli ve milli üretimle bu ürünlerde ülkemizin dışa bağımlılığını azaltarak döviz rezervlerinin ülkemizde kalmasını sağlıyoruz. Boya, kaplama sektörü, yapıştırıcı, matbaa, ilaç, gıda ve kozmetik gibi birçok sektörde kullanılan etil ve butil asetat üretimi konusunda dünyada söz sahibi olmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Antalya’mız, Türkiye’miz Kazansın

Yerli ve milli firmaların her daim destekçisi olacaklarını aktaran Vali Yazıcı; “Yerli ve milli sanayi çok önemli. Kendi imzamızı taşıyan ürünlerimiz tüm dünyada aranır hale gelinceye kadar çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Yerli ve milli üretim yapan firmalarımızın sayısının her geçen gün hızla arttığını görmekten de büyük gurur duymaktayız. Siz kazanın, Antalya’mız kazansın, Türkiye’miz kazansın. Üretime katkı sunan herkesi kutluyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Son ziyaretini Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde savunma sanayi, otomotiv sanayi ve kompozit sanayinde faaliyet gösteren Anzatsan Mühendislik Sanayi Ticaret AŞ’ye gerçekleştiren Vali Ersin Yazıcı, Yönetim Kurulu Başkanları Hasan Kaya ve oğlu Kıvanç Kaya’dan üretim faaliyetleri ve ürün yelpazesi hakkında bilgi aldı.

Bilgi ve Birikimi Değere Dönüştürmeliyiz

Organize Sanayi Bölgesindeki firmaların bilgi ve birikimlerinin katma değerli ürünlere dönüşmesinde özellikle Ar-Ge ve inovasyona verdikleri değerin olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Bilgi ve birikimimizi katma değerli ürünlerle desteklemedikçe, bunu değere dönüştürmedikçe bir anlam ifade etmez. Ziyaret etmiş olduğumuz firmaların ortak noktaları, Ar-Ge ve inovasyon odaklı başarılı çalışmalar yürüterek sektörlerinde fark yaratan firmalar olması. Tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam etmeliyiz.” dedi.

Savunma sanayi başta olmak üzere otomotiv sanayi ve kompozit sanayinde de birçok çalışma yürüttüklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kaya milli teknoloji ve yerli üretim hedefleri doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Pandemiye Rağmen Üretim Arttı

Üretim sektörünün pandemiden olumsuz etkilenmemesi için büyük çaba gösterdiklerini belirten Vali Yazıcı; “Üretimin sorunsuz devam etmesi, üretimin zarar görmemesi için birçok çalışma yaptık. Çünkü burası ülkemizin önemli üretim merkezlerinden biri. Bu süreçte şehrin dinamikleriyle sürekli iletişim halinde olarak bu zorlu dönemi yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Aşılamanın da hızlanmasıyla çok kısa zaman zarfında pandeminin gündemimizden çıkacağını düşünüyorum. Pandemi dönemine rağmen şehrimizdeki üretim noktasında iyi bir sınav verdik. Pandemiye rağmen üretimimiz arttı. İnşallah pandeminin gündemimizden tamamıyla düşmesinden sonra şehrimizi el birliğiyle üretim, istihdam ve ihracat noktasında daha ileriye taşıyacağız.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet