2496.16
%0.03
9693.46
%1.77
32.5
%0.13
34.6
%-0.09
40.05
%-0.49

SES İzmir, Ömür Erez Cinayeti İçin Haykırdı!

Ömür Erez Cinayeti. SES İzmir Şubesi, dün yaşanan Ömür Erez cinayeti hakkında konuştu. SES İzmir hep bir ağızdan, ” bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” dedi.İstanbul Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli...

Yayınlanma:
SES İzmir, Ömür Erez Cinayeti İçin Haykırdı!

Ömür Erez Cinayeti. SES İzmir Şubesi, dün yaşanan Ömür Erez cinayeti hakkında konuştu. SES İzmir hep bir ağızdan, ” bir kişi daha eksilmek istemiyoruz” dedi.

İstanbul Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Ebe ÖMÜR EREZ, 20’ye yakın suçtan sabıkalı cani ruhlu bir katil tarafından görevi başında, silahlı saldırı sonucu katledilmişti. Bunun üzerine SES İzmir yaşanan cinayete tepki gösterdi.

“ÖFKELİYİZ”

Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalmaktadır. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılmaktadır. Mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, en çok da sağlık emekçisi mutsuzdur. Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servis kapısını barikat ile kapatmaya çalışan sağlık emekçileri halen hafızalarımızdan silinmemişken, hasta yakınlarının tekmeli saldırısına uğrayan gebe hemşiremiz için içimiz yanmaktadır. Yine kafasında mermer blok kırılan hekim, boğazı kesilmeye çalışılan sağlık emekçisi, her gün her dakika elinde bıçakla, tabancayla sağlık emekçilerini canlarıyla tehdit eden yeni bir hasta yakını. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir. Nitekim son günlerde çok büyük boyutlara varan sağlıkta şiddet vakaları, alınmayan tedbirler ve çözümsüzlük ile beraber çığ gibi büyümüştür.

ebe ömür erez

“ÖNLEM ALMAYAN YETKİLİLKER BU CİNAYETE ORTAKTIR”

Dün İstanbul Kartal 10 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Ebe ÖMÜR EREZ, 20’ye yakın suçtan sabıkalı cani ruhlu bir katil tarafından görevi başında, silahlı saldırı sonucu katledilmiştir. AVM’ ler de bile X Ray cihazları ile güvenlik önlemleri üst düzeyde alınırken, Sağlık Kurumlarımız korunmasız, şiddete ve saldırıya açık haldedir. Bu güne kadar yaşanan şiddet vakalarında görüleceği gibi, saldırganlar ellerini kollarını sallayarak silahlı, delici, kesici aletleri çok rahat yanlarında taşıyarak, rahatlıkla kurumlarımıza girip canımıza kastediyoruz. Çalışma alanlarımızın güvenlik açıklarını ısrarla belirtmemize, sağlık emekçilerinin can güvenliğini sağlanması konusunda gerekli önlemlerin alınması için her türlü girişimlerimize rağmen hiçbir adım atmayan tüm yetkililer bu cinayete ortaktır.

“ŞİDDETE DAHA NE KADAR SEYİRCİ KALINACAK?”

Ülkemizdeki şiddet iklimi ve faillere yönelik cezasızlığın şiddeti körüklediğini biliyoruz. Her gün kadınların erkekler tarafından katledildiği ve adaletin sağlanmadığı bir güne uyanıyoruz. Ömür Erez yalnızca bir erkek tarafından öldürülmedi. Ömür Erez’i İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenler, ekranlarda cinsiyet eşitsizliğini savunan siyasetçiler, erkek yargı, kadın düşmanı politikaları katletti. Yaşananları akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Yaşanan bunca şiddet vakasına, ölümlere rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz .Saldırganlar karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıkmaktadır. Olan “şikâyetçi olduğum için yeniden saldırıya uğrar mıyım” endişesiyle baş başa kalan, artık aracını park ettiği otoparka giderken can güvenliği kaygısı yaşayan sağlık emekçisine olmaktadır. Artık yeter, ülkemizde kadın ve sağlık emekçisi olmak her türlü şiddete açık hale getiriyor. Gerekli önlemlerin alınması için daha ne beklenmektedir? Şiddete daha ne kadar seyirci kalınacaktır? (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet